Ga terug
+ servings
Teriyaki Tempeh zo maak je het.
Afdrukken

Teriyaki Tempeh met champignons en sesamrijst

Porties 2
Auteur Jubinka

Ingrediënten

  • 300 gram tempeh in blokjes
  • 2 eetlepel olie
  • 100 gram sperziebonen in stukjes
  • 200 gram winterwortel in stukjes
  • 50 milliliter sojasaus
  • 2 eetlepel rietsuiker
  • 1 theelepel azijn
  • 3 eetlepel sesam
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 1 theelepel maizena
  • 1 theelepel donkere sojasaus
  • 300 gram bloemkoolrijst Je kunt ook basmati rijst of jasmijn gebruiken
  • 200 gram champignons in plakjes
  • 2 eetlepel geroosterde sesamzaadjes
  • 1/2 rode peper fijngesneden

Instructies

  • Pan opzetten met water.
  • Olie in andere pan, bak tempeh goudbruin, 7, 8 minuten.
  • Doe de wortel en sperziebonen in het kokende water, voor 4 minuten. Giet dan af en zet aan de kant.
  • Meng sojasaus, donkere sojasaus, rietsuiker, azijn en 1 eetlepel sesamolie. Doe knoflook en maïzena erbij, meng nogmaals. De saus mag bij de tempeh, doe de wortel, sperziebonen en champignons erbij. Warmtebron op laag en laat saus inkoken. 
  • In pan 2 eetlepels sesamolie, bak bloemkoolrijst in 4, 5 minuten gaar. Sesamzaadjes erdoor roeren.
  • De rode peper gebruiken je als garnering bovenop de tempeh en groenten.
    Eet smakelijk!