Ga terug
Vegan bechamelsaus 
Afdrukken

Vegan bechamelsaus

Ingrediënten

  • 1 ui is het een grote ui gebruik dan een halve
  • 1 laurierblad
  • 500 ml Alpro ongezoete sojadrink
  • 50 gram bloem (ik gebruik volkoren bloem)
  • ½ theelepel gemalen nootmuskaat
  • ½ theelepel kurkuma
  • 70 gram margarine of boter

Instructies

  • Snijd de ui in parten en fruit 2 a 3 minuten in een steelpannetje.
  • Doe het laurierblad en de sojadrink erbij in en breng het aan de kook. Zet dan het vuur of de warmte bron uit.
  • Laat het geheel met de deksel erop 15 minuten trekken. Haal na 15 minuten de ui parten en het laurierblad eruit.
  • Smelt de margarine in een andere steelpan op middelhoog vuur. Voeg de bloem toe en laat 3 min. al roerend met een garde garen.
  • Zet de warmte bron nu lager en voeg nu al roerend met de garde steeds beetje bij beetje de sojadrink toe.
    Je kunt de volgende scheut pas toevoegen als de vorige helemaal door het geheel is opgenomen.
  • Laat op laag vuur al roerend 5-10 minuten zacht koken. Breng op smaak met de nootmuskaat, kurkuma peper en eventueel zout.