Ga terug
+ servings
portobello’s
Afdrukken

Met artisjok en spinazie gevulde portobello’s

Porties 4 porties

Ingrediënten

  • 250 tot 300 graam verse spinazie of ontdooide diepvriesspinazie, licht gestoomd en afgekoeld

  • 175 gram gekookte* wittebonen of uit een BPA-vrij blikje of Tetra Pak, zoutvrij, uitgelekt en afgespoeld
  • 2 eetlepels fijngehakte lente-uitjes
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 2 eetlepels edelgist
  • 1 eetlepel vers citroensap
  • 1 theelepel witte misopasta
  • ¼ gemalen zwarte peper
  • 400 graam BPA-vrij blikje of Tetra Pak zoutvrije artisjokharten, uitgelekt of 1 (300 g) pakje bevroren artisjokken, gekookt en afgekoeld

  • 4 grote portobello’s, stengels verwijderd
  • 2 eetlepels appelazijn
  • ½ theelepel uienpoeder
  • ¼ theelepel gemalen zwarte peper

Instructies

  • Knijp het overtollige vocht uit de afgekoelde spinazie en zet het opzij.
  • Doe de witte bonen, lente-uitjes en knoflook in een keukenmachine en pulseer tot ze fijngehakt zijn. Voeg de edelgist, citroensap, misopasta en zwarte peper toe en verwerk tot een gladde en goed gemengde massa. Voeg de artisjokken toe en pulseer tot ze gehakt zijn. Voeg de spinazie toe en
    pulseer om goed te mengen. Zet opzij.
  • Verwarm de oven voor op 190 °C. Bekleed een bakplaat met een siliconenmat of bakpapier.
  • Leg de portobello’s met de steel naar beneden op de voorbereide bakplaat. Klop de appelciderazijn, uienpoeder en zwarte peper in een kleine kom door elkaar en bestrijk de portobello’s hiermee. Bak gedurende 10 minuten om de portobello’s iets zachter te maken. Haal de bakplaat uit de oven en zet opzij tot de champignons koud genoeg zijn om te hanteren. Draai de portobello’s voorzichtig om en vul ze met de vulling. Zet de bakplaat terug in de oven en bak de gevulde portobello’s gedurende 15 minuten, of tot ze goed heet zijn.
  • Haal de bakplaat uit de oven en serveer de gevulde portobello’s direct.

Voor 2 of 4 personen

  • Als je van artisjokdip houdt, een eeuwige favoriet, zul je dol zijn op deze gezondere en smaakvollere versie die we in vlezige portobello’s stoppen. Ik serveer graag twee portobello’s per persoon als hoofdgerecht of elk één als bijgerecht.