Knijp het overtollige vocht uit de afgekoelde spinazie en zet het opzij.
Doe de witte bonen, lente-uitjes en knoflook in een keukenmachine en pulseer tot ze fijngehakt zijn. Voeg de edelgist, citroensap, misopasta en zwarte peper toe en verwerk tot een gladde en goed gemengde massa. Voeg de artisjokken toe en pulseer tot ze gehakt zijn. Voeg de spinazie toe enpulseer om goed te mengen. Zet opzij. Verwarm de oven voor op 190 °C. Bekleed een bakplaat met een siliconenmat of bakpapier.
Leg de portobello’s met de steel naar beneden op de voorbereide bakplaat. Klop de appelciderazijn, uienpoeder en zwarte peper in een kleine kom door elkaar en bestrijk de portobello’s hiermee. Bak gedurende 10 minuten om de portobello’s iets zachter te maken. Haal de bakplaat uit de oven en zet opzij tot de champignons koud genoeg zijn om te hanteren. Draai de portobello’s voorzichtig om en vul ze met de vulling. Zet de bakplaat terug in de oven en bak de gevulde portobello’s gedurende 15 minuten, of tot ze goed heet zijn.
Haal de bakplaat uit de oven en serveer de gevulde portobello’s direct.