Ga terug
+ servings
bonensalade
Afdrukken

Bonensalade met gebakken citroen

Porties 2
Auteur Jubinka

Ingrediënten

  • 1 klein potje witte bonen schoongespoeld en uitgelekt
  • 1 klein blikje bruine bonen schoongespoeld en uitgelekt
  • 2 eetlepel olie
  • 1 citroen in kwarten gesneden
  • 1/2 ui gesnipperd
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 1 tomaat grof gesneden
  • 1/4 rode chilipeppertje fijn gesneden
  • 5 gram platte peterselie grof gesneden
  • 2 pistolletjes

Instructies

  • Verwarm olie, bak de citroen goudbruin aan beide kanten, 3 minuten per kant.
  • Doe de ui in een kom met de olie uit de pan waar je de citroen in hebt gebakken. Knoflook en chilipeper erbij, roer goed.
  • Bonen, tomaat en peterselie er ook bij. Zout en peper naar smaak. 
  • Serveer met gebakken citroen en pinda's. Eet met de pistoletjes.
    Eet smakelijk!