Ga terug
+ servings
pindasoep
Afdrukken

Snelle Pindasoep

Porties 4 porties
Auteur Jubinka

Ingrediënten

  • 1 ui gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook fijngesneden
  • 1 eetlepel olie
  • 100 gram sperziebonen 1 cm stukjes gesneden
  • 200 gram wortel in blokjes
  • 4 eetlepel pindakaas
  • 1 blik kokosmelk
  • 1 liter groentebouillon
  • 2 theelepel sambal oelek
  • 200 gram bloemkoolrijst

Garnering

  • 100 gram taugé
  • 100 gram maïs
  • 2 radijsjes in plakjes
  • 100 gram cassave kroepoek

Instructies

  • Verwarm olie in een grote pan. Fruit de ui en knoflook. 
  • Voeg de sperziebonen en wortel toe, roerbak 2 minuten. 
  • Voeg de pindakaas toe, roer goed. Doe de kokosmelk erbij, sambal en de groentebouillon.
  • Aan de kook brengen, 15 minuten zachtjes laten pruttelen. Doe in elke kom bloemkoolrijst, gekookt of ongekookt, wat jij lekker vindt.
  • Schep de soep over de kommen, de taugé erop, radijsjes en de maïs. Serveer de kroepoek ernaast. 
    Eet smakelijk!