Ga terug
+ servings
Komkommer, dadels en pistachenoten salade
Afdrukken

Komkommer, dadels en pistachenoten salade

Porties 4 porties

Ingrediënten

  • 70 gram pistachenoten
  • 3 kleine komkommers
  • 6 Medjoul-dadels, ontpit, iedere dadel in 6 repen
  • ½ rode ui, gesnipperd
  • 1 hand bieslook, fijngesneden
  • rasp van ½ biologische citroen, plus een beetje sap
  • extra vierge olijfolie, om te besprenkelen

    zeezoutvlokken

Instructies

  • Verwarm de heteluchtoven voor tot 160 °C. Verdeel de pistachenoten over een bakplaat en rooster ze 8 tot 10 minuten tot ze geurig zijn. Let op dat je ze niet te lang roostert. Laat de pistachenoten afkoelen en hak grof.
  • Snijd de komkommers in de lengte doormidden en schraap met een theelepel de zaadlijsten eruit. Snijd de komkommers in schuine, halve rondjes van 5 mm dik. Meng de komkommer in een kom met de dadels, rode ui, bieslook, citroenrasp en pistachenoten. Sprenkel een beetje citroensap en olijfolie over de komkommer, strooi er een beetje zeezoutvlokken over en serveer de salade.