Ga terug
+ servings
Warme aardappelsalade met radijs en wortel
Afdrukken

Warme aardappelsalade met radijs en wortel

Gang Salade
Porties 3 personen

Ingrediënten

  • 500 gram krieltjes, gehalveerd
  • 300 gram mini-wortels, heel, of grote wortels, geschrapt, in reepjes ter grootte van een lucifer
  • olijfolie
  • zout en peper
  • 1 eetlepel korianderzaad
  • 1 eetlepel venkelzaad
  • 300 gram radijs, gehalveerd
  • 100 gram erwtenscheuten

Voor erbij

  • ½ citroen
  • 2 eetlepels grofgehakte bieslook

Instructies

  • Verwarm de oven voor tot 200 °C.
  • Hussel de aardappels, wortels, een flinke scheut olijfolie, zout, peper, het korianderzaad en venkelzaad in een grote braadslede. Rooster de aardappels ongeveer 30 minuten tot ze gaar en knapperig zijn
  • Voeg de radijs toe, roer alles goed door en rooster nog 20 minuten.
  • Haal de braadslede uit de oven, meng de erwtenscheuten door de aardappels, wortels en radijs en laat de braadslede staan tot de erwtenscheuten geslonken zijn door de warmte. Knijp de halve citroen uit boven de aardappelsalade, bestrooi met de bieslook en serveer