Warme aardappelsalade met radijs en wortel

Warme aardappelsalade

Warme aardappelsalade met radijs en wortel: Aardappels geroosterd met zoet geurend korianderzaad en naar anijs geurend venkelzaad zijn een heerlijk verwarmende verwennerij. Mik er wat radijs, wortel en erwtenscheuten bij en je hebt een maaltijd om van te genieten.

Warme aardappelsalade met radijs en wortel

Een warme salade klinkt misschien ongebruikelijk, maar laat je verrassen! Deze overheerlijke creatie is een ware traktatie, of je nu geniet van een warme zomerdag of jezelf wil verwennen tijdens koude en gure dagen. Bovendien kun je de groenten naar hartenlust aanpassen aan het seizoen, waardoor het een veelzijdig gerecht is dat je het hele jaar door kunt bereiden. Top het af met je favoriete dressing en geniet van een warme, knapperige traktatie die je smaakpapillen zal verwennen, ongeacht het weer!”

Budget Vegan

Budget Vegan Eenpansgerechten biedt meer dan 100 heerlijke plantaardige recepten die vriendelijk zijn voor zowel je gezondheid als je portemonnee. Dit kookboek biedt smaakvolle maaltijden zonder dierlijke producten, variërend van doordeweekse gerechten tot luxere weekendmaaltijden. Geniet van gerechten als rokerige zwartebonenchili, linzen & paddenstoelenpie en couscous met aubergine, tahin & dukkah. Ook deze vullende salades zoals geroosterde krielaardappeltjes, wortels en radijs met koriander- & venkelzaad vind je dus in dit boek. En internationale favorieten zoals Spaanse paella, Italiaanse risotto en Japanse noedelsoep. Als toegift zijn er heerlijke desserts en zoete zaligheden om van te smullen. Kortom, dit boek is de ideale gids voor bewust en budgetvriendelijk koken met 100% plantaardige gerechten.

Warme aardappelsalade met radijs en wortel
Afdrukken

Warme aardappelsalade met radijs en wortel

Gang Salade
Porties 3 personen

Ingrediënten

  • 500 gram krieltjes, gehalveerd
  • 300 gram mini-wortels, heel, of grote wortels, geschrapt, in reepjes ter grootte van een lucifer
  • olijfolie
  • zout en peper
  • 1 eetlepel korianderzaad
  • 1 eetlepel venkelzaad
  • 300 gram radijs, gehalveerd
  • 100 gram erwtenscheuten

Voor erbij

  • ½ citroen
  • 2 eetlepels grofgehakte bieslook

Instructies

  • Verwarm de oven voor tot 200 °C.
  • Hussel de aardappels, wortels, een flinke scheut olijfolie, zout, peper, het korianderzaad en venkelzaad in een grote braadslede. Rooster de aardappels ongeveer 30 minuten tot ze gaar en knapperig zijn
  • Voeg de radijs toe, roer alles goed door en rooster nog 20 minuten.
  • Haal de braadslede uit de oven, meng de erwtenscheuten door de aardappels, wortels en radijs en laat de braadslede staan tot de erwtenscheuten geslonken zijn door de warmte. Knijp de halve citroen uit boven de aardappelsalade, bestrooi met de bieslook en serveer

Handig om te weten over Budget Vegan eenpansgerechten:

  • Auteur: Sam Dixon
  • uitgever: Good Cook
  • EAN: 9789461432995
  • Online onder andere hier te koop

Dit is ook leuk om te lezen: