Vegan ‘ei’ muffin zo maak je ze

Vegan 'Ei' Muffin

Er zijn verschillende opties beschikbaar als alternatief voor eieren bij het koken en bakken. Een van mijn favorieten is het gebruik van een lijnzaad-ei. Onlangs heb ik een ei-vervanger gekocht voor een ander recept, dus waarom zouden we nu niet eens een ‘ei’-muffin maken? Laten we experimenteren met een heerlijke muffin zonder daadwerkelijk een ei te gebruiken.

Muffin

Toen ik veganistisch ging eten heb ik eieren weggehaald uit mijn voeding, niet alleen dat maar ook nooit echt het namaak product geprobeerd. Ik had het nu toch in huis, daarom ga ik nu een heerlijke lunch maken, met misschien wel een knipoog naar vroegere tijden.

In keuken om de vegan ‘ei’ muffin te maken

Dit is het ultieme low-effort recept. Op het koken van de groenten na, deze stap is ook nog eens optioneel, wil jij de groenten meer bite meegeven laat ze gewoon ongekookt en doe ze bij het mengsel. Het is eigenlijk alleen maar toevoegen en roeren. De oven doet de rest van het werk. Dit lijkt me een heerlijk ontbijt, maar ook als lunch een heerlijke optie. Ik neem er een kleine salade naast, maar natuurlijk zijn er nog vele andere mooie manieren om te combineren. Ook met de groenten in de muffins kun je steeds een andere swing geven. Wat dacht je bijvoorbeeld van lekkere paddenstoelen, met wat gedroogde tijm en lenteuitjes erin. Of een vegan worstje erdoorheen. Eindeloos kun je variëren. 

Vegan 'Ei' Muffin

De smaaktest van de vegan ‘ei’ muffin

Als ik ze uit de oven haal zijn het gezonde bolle jongens, ik laat ze 10 minuten staan om af te koelen en dan zie ik dat ze in elkaar zijn gedoken. Dat wegnemend heb ik zin om te beginnen. Ik neem de eerste hap, ze zijn zo lekker zacht. De groenten en kaas geven een prachtige smaak. Ze zijn hartverwarmend, echt lekker. De kruiden tonen mooi de smaak, ze brengen het naar voren. Ik heb gelijk ontzettend veel ideeën om het nog eens te maken, met andere smaken, groenten en steeds een andere beleving. 

Vegan 'Ei' Muffin
Afdrukken

Vegan ‘Ei’ Muffin

Auteur Jubinka

Ingrediënten

  • 3 'eieren' vegan dus
  • 50 gram geraspte kaas
  • 1 eetlepel italiaanse kruiden
  • 100 milliliter plantaardige melk
  • 75 gram wortel in kleine blokjes
  • 75 gram doperwtjes
  • 1/2 rode paprika in stukjes
  • 50 gram bloem
  • zout en peper naar smaak

Instructies

  • De oven op 200 graden voorverwarmen.
  • De wortel en paprika koken, 4 minuten, als er nog 2 minuten op de timer staat gaan de doperwtjes erbij. Deze stap is optioneel, wil je bite in je groenten, laat ze dan rauw voor je ze in het mengsel doet.
  • Maak de 'eieren' in een kom, voeg de plantaardig melk toe. Voeg zout en peper toe en de Italiaanse kruiden. 
  • Als laatst mag de meel en geraspte kaas erdoor.
  • De groenten mogen er nu ook bij.
  • Verdeel over de 6 muffinvormen. Ze mogen nu voor 30 minuten de oven in, tot ze gaar zijn.
    Eet smakelijk!

Dit is ook leuk om te lezen: