Ga terug
Komkommerkimchi
Afdrukken

Komkommerkimchi

Ingrediënten

  • 500 gram Koreaanse komkommers of minikomkommers
  • 3 eetlepels grof zeezout
  • 2 a 4 eetlepels gochugaru Koreaanse peper
  • ½ rode ui, in dunne reepjes
  • 2 eetlepels suiker
  • 2 eetlepels rijstazijn
  • 2 eetlepels mirin

Instructies

  • Snijd de komkommers in schijfjes van een ½ cm dik en leg ze in een grote schaal. Strooi het zeezout erover en schep dit om zodat elk schijfje met het zout in contact komt. Laat ze 15 minuten staan.
  • Controleer of de schijfjes hun vocht loslaten; onderin de kom moet een laagje zichtbaar zijn. Schep ze om zodat de bovenste schijfjes in het vocht komen te liggen en laat ze weer 15 minuten staan.
  • Laat de schijfjes uitlekken, spoel ze grondig af om al het zout te verwijderen en dep ze droog met een keukendoek. Leg ze in een grote schaal.
  • Voeg gochugaru (2 tot 4 eetlepels, afhankelijk van hoe pittig je het wilt), ui, suiker, azijn en mirin toe. Schep het geheel om zodat alle schijfjes bedekt zijn met een laagje.
  • Laat de schijfjes 2-3 dagen op kamertemperatuur fermenteren. Doe het geheel over in een pot en bewaar hem in de koelkast. De komkommerkimchi blijft enkele weken houdbaar.