Ga terug
Flammküchen
Afdrukken

Vegan Flammküchen

Ingrediënten

  • 250 gram bloem
  • 150 liter water
  • 2 eetlepels olijfolie
  • snufjes zout

Voor de veganistische crème:

  • 200 gram veganistische crème fraîche
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • Zout en peper naar smaak

Voor de toppings:

  • 1 rode ui, in dunne ringen gesneden
  • 150 gram champignons, in dunne plakjes gesneden
  • 100 gram cherrytomaatjes, gehalveerd
  • 1 handvol verse basilicumblaadjes
  • 150 gram veganistische spekreepjes (optioneel)

Instructies

  • Begin met het maken van het deeg. Meng de bloem, water, olijfolie en een snufje zout in een kom. Kneed het deeg gedurende ongeveer 5-7 minuten tot het soepel en elastisch is. Laat het deeg vervolgens rusten terwijl je de andere ingrediënten voorbereidt.
  • Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius.
  • Rol het deeg dun uit op een met bloem bestoven oppervlak. Je wilt een dunne, knapperige korst creëren. Leg het uitgerolde deeg op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Maak de veganistische crème door de veganistische crème fraîche te mengen met de fijngehakte knoflook, zout en peper. Verdeel dit gelijkmatig over het uitgerolde deeg.
  • Voeg de gesneden rode ui, champignons, cherrytomaatjes en eventueel veganistische spekreepjes toe aan de crème. Verdeel ze gelijkmatig over de Flammkuchen.
  • Bak de veganistische Flammkuchen in de voorverwarmde oven gedurende 15-20 minuten, of tot het deeg knapperig is en de toppings gaar zijn.
  • Haal de Flammkuchen uit de oven en garneer met verse basilicumblaadjes.
  • Snijd de Flammkuchen in stukken en serveer direct. Geniet van je heerlijke veganistische versie van dit traditionele gerecht!