Verwarm voor de saus in een pan de olijfolie en fruit daarin de kno ook en ui. Voeg de tomatenpuree en kerstomaten toe.
Doe de balsamicoazijn, suiker en het basilicum erbij.
Doe het deksel op de pan en laat 15-20 min. zachtjes pruttelen totdat zich een saus gevormd heeft. .
Bak voor de vulling de aubergine en rode ui in de olijfolie in 10-15 min. goudbruin en zacht.
Voeg dan de knoflook en het basilicum toe. Bak even mee en breng op smaak met zout en peper. Zet opzij.
Hak het brood in kleine stukjes en meng samen met de Parmezaan door de aubergine.
Voeg eventueel een scheutje plantaardige melk toe om de vulling smeuïg te maken.
Leg een kleine hoeveelheid vulling in het midden van een pastavierkantje.
Leg er een ander pastavierkantje bovenop en druk de randen goed aan.
Herhaal deze handelingen met alle pastavierkantjes en vulling.
Breng een pan met gezouten water aan de kook en kook de ravioli daar 2 min. in.
Serveer met de tomatensaus, wat parmezaan en enkele basilicumblaadjes.