Ga terug
vegan Pad Thai
Afdrukken

Vegan Pad Thai

Gang diner, lunch
Keuken Thais

Ingrediënten

  • 200 gram rijstnoedels
  • 200 gram stevige tofu, in blokjes
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels plantaardige olie (bijv. arachide- of sesamolie)
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 rode peper, fijngehakt (pas de hoeveelheid aan naar je smaak)
  • 1 wortel, in dunne reepjes gesneden
  • 1 rode paprika, in dunne reepjes gesneden
  • 1 handje taugé
  • 4 lente-uitjes, in stukjes gesneden
  • 75 gram pinda's, grof gehakt
  • 1 limoen, in partjes gesneden

Voor de saus:

  • 3 eetlepels tamarinde-pasta
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels agavesiroop (of een andere zoetstof naar keuze)
  • 1 theelepel gember, geraspt

Instructies

  • Bereid de rijstnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, spoel af met koud water en zet opzij.
  • Marineer de tofu in 2 eetlepels sojasaus en laat het 15 minuten marineren.
  • Verhit 1 eetlepel plantaardige olie in een grote wok of koekenpan op middelhoog vuur. Bak de gemarineerde tofu goudbruin aan alle kanten. Haal de tofu uit de pan en zet opzij.
  • Voeg nog 1 eetlepel olie toe aan de pan en bak de knoflook en rode peper gedurende ongeveer 1 minuut.
  • Voeg de wortel, paprika en lente-uitjes toe en roerbak gedurende 3-4 minuten tot de groenten zacht beginnen te worden.
  • Voeg de tamarinde-pasta, sojasaus, agavesiroop en gember toe aan de groenten in de pan. Roer goed door en laat de saus een paar minuten inkoken.
  • Voeg de gekookte noedels toe aan de pan en roer ze door de saus en groenten.
  • Voeg de taugé en gebakken tofu toe aan de noedels en meng alles goed.
  • Serveer de Vegan Pad Thai met gehakte pinda's, partjes limoen en extra rode peper als je van wat extra pit houdt.