Bereid de rijstnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, spoel af met koud water en zet opzij.
Marineer de tofu in 2 eetlepels sojasaus en laat het 15 minuten marineren.
Verhit 1 eetlepel plantaardige olie in een grote wok of koekenpan op middelhoog vuur. Bak de gemarineerde tofu goudbruin aan alle kanten. Haal de tofu uit de pan en zet opzij.
Voeg nog 1 eetlepel olie toe aan de pan en bak de knoflook en rode peper gedurende ongeveer 1 minuut.
Voeg de wortel, paprika en lente-uitjes toe en roerbak gedurende 3-4 minuten tot de groenten zacht beginnen te worden.
Voeg de tamarinde-pasta, sojasaus, agavesiroop en gember toe aan de groenten in de pan. Roer goed door en laat de saus een paar minuten inkoken.
Voeg de gekookte noedels toe aan de pan en roer ze door de saus en groenten.
Voeg de taugé en gebakken tofu toe aan de noedels en meng alles goed.
Serveer de Vegan Pad Thai met gehakte pinda's, partjes limoen en extra rode peper als je van wat extra pit houdt.