Vegan Pad Thai

vegan Pad Thai

Pad Thai is een populair Thais gerecht en wordt beschouwd als een nationaal gerecht van Thailand. Het is een noedelgerecht dat bekendstaat om zijn unieke smaakcombinatie van zoet, zuur, hartig en pittig. Deze Vegan Pad Thai is een symfonie van smaken en texturen.

Bereiding van de vegan Pad Thai

De bereiding van Pad Thai omvat het koken van de rijstnoedels. En het bakken van de eiwitten (tofu in het geval van veganistische Pad Thai). En tot slot de groenten in een wok of koekenpan. De tamarindesaus wordt toegevoegd en de noedels worden ermee bedekt. Dit alles wordt vervolgens in de pan gebakken totdat de noedels goed gemengd en gaar zijn.

Pad Thai wordt vaak geserveerd met een variëteit aan garneringen zoals gehakte pinda’s, chilipoeder, limoenpartjes en verse kruiden. De garneringen voegen extra smaak en textuur toe aan het gerecht. Ze stellen eters in staat om hun Pad Thai naar eigen smaak aan te passen.

Pad Thai is een veelzijdig gerecht en kan worden aangepast aan persoonlijke smaakvoorkeuren, variërend van mild tot pittig. Het biedt een heerlijke balans van smaken en texturen. Vegan Pad Thai wordt gewaardeerd om zijn onweerstaanbare combinatie van zoet, zuur en hartig. Het is een populair gerecht over de hele wereld. En kun je heel makkelijk plantaardig maken.

vegan Pad Thai
Afdrukken

Vegan Pad Thai

Gang diner, lunch
Keuken Thais

Ingrediënten

  • 200 gram rijstnoedels
  • 200 gram stevige tofu, in blokjes
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels plantaardige olie (bijv. arachide- of sesamolie)
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 rode peper, fijngehakt (pas de hoeveelheid aan naar je smaak)
  • 1 wortel, in dunne reepjes gesneden
  • 1 rode paprika, in dunne reepjes gesneden
  • 1 handje taugé
  • 4 lente-uitjes, in stukjes gesneden
  • 75 gram pinda's, grof gehakt
  • 1 limoen, in partjes gesneden

Voor de saus:

  • 3 eetlepels tamarinde-pasta
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels agavesiroop (of een andere zoetstof naar keuze)
  • 1 theelepel gember, geraspt

Instructies

  • Bereid de rijstnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, spoel af met koud water en zet opzij.
  • Marineer de tofu in 2 eetlepels sojasaus en laat het 15 minuten marineren.
  • Verhit 1 eetlepel plantaardige olie in een grote wok of koekenpan op middelhoog vuur. Bak de gemarineerde tofu goudbruin aan alle kanten. Haal de tofu uit de pan en zet opzij.
  • Voeg nog 1 eetlepel olie toe aan de pan en bak de knoflook en rode peper gedurende ongeveer 1 minuut.
  • Voeg de wortel, paprika en lente-uitjes toe en roerbak gedurende 3-4 minuten tot de groenten zacht beginnen te worden.
  • Voeg de tamarinde-pasta, sojasaus, agavesiroop en gember toe aan de groenten in de pan. Roer goed door en laat de saus een paar minuten inkoken.
  • Voeg de gekookte noedels toe aan de pan en roer ze door de saus en groenten.
  • Voeg de taugé en gebakken tofu toe aan de noedels en meng alles goed.
  • Serveer de Vegan Pad Thai met gehakte pinda's, partjes limoen en extra rode peper als je van wat extra pit houdt.

Vegan Pad Thai biedt ook ruimte voor aanpassingen. Of je nu de pittigheid wilt verhogen door extra rode pepers toe te voegen. Of juist andere groenten aan de mix wilt introduceren. Pad Thai is een is flexibel gerecht en past zich aan naar jouw smaakvoorkeuren.

Een andere reden waarom dit gerecht zo populair is, is dat het snel en gemakkelijk te bereiden is. Het is ideaal voor doordeweekse maaltijden wanneer je weinig tijd hebt maar toch een heerlijke maaltijd wilt bereiden.

Dit is ook leuk om te lezen:

Vol jij ons al op Facebook?