Ga terug
+ servings
Shoarma van knolselderij
Afdrukken

Shoarma van knolselderij

Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 1 knolselderij
  • 1 theelepel peperkorrels
  • 4 kruidnagels
  • 2 kardemompeulen
  • 1 theelepel venkelzaad
  • 1 eetlepel komijnzaad
  • 1 steranijs
  • ½ theelepel kaneelpoeder
  • ½ theelepel gemberpoeder
  • 1 eetlepel gerooktepaprikapoeder
  • 100 ml olie
  • sap van 1 citroen
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 3 teentjes knoflook
  • 20 gram verse gember
  • 1 bosje koriander (blad en steel)
  • 1 theelepel zout

Verder heb je nodig:

Instructies

  • Verwarm de oven voor op230 °C.
  • Schil de knolselderij en kook deze 15 minuten in een ruime hoeveelheid water. Giet af en laat iet wat afkoelen
  • Rooster intussen in een pannetje alle droge specerijen totdat ze heerlijk beginnen te geuren. Haal van het vuur en maal deze fijn ineen specerijenmolen of vijzel.
  • Doe de olie, het citroensap, de tomatenpuree, knoflook, gember en koriander in een maatbeker en voeg hier aan de gemalen specerijen toe. Mix met een staafmixer tot een glad papje en breng op smaak met zout.
  • Snijd de knolselderij in dikke plakken van ca.2 vingers breed. Smeer elke plak in met de marinade en rijg de knolselderij aan het spit.
  • Rooster de knolselderij vervolgens 45-60 min in de spitoven en snijd hem vervolgens in flinterdunneplakjes.
  • Indien je geen spitoven hebt, rijg dan de dikke gemarineerde plakkenknolselderij op een grote brochettespies en leg deze vervolgens op een bak plaat in het midden van de oven. Draai elk kwartier de knolselderijspies een kwartslag.
  • Serveer de shoarma met pitabroodjes en je favoriete sausjes en met de heerlijke salade