Shoarma van knolselderij 

Shoarma van knolselderij

Shoarma van knolselderij , weet jij ook niet wat je kunt maken met knolselderij? Dan is dit echt een recept voor jou. Deze is zo onwijs lekker.

Dit heerlijke recept komt uit het boek: Gek op groenten. Hier staan heel veel lekkere recepten in met groenten in. De recepten zijn allemaal verrassend en bijna alle recepten lijken mij lekker. Ik ga er zeker een aantal uit dit boek maken.

Dit staat bij het recept in het boek:

In dit recept rooster ik een hele knolselderij in een spitoven, een oven die zoals de naam al doet vermoeden een ingebouwd spit heeft. Ik moet eerlijk toegeven dat mijn spitoven de aankoop is waar ik het meest trots op ben. Telkens als vrienden op bezoek komen, is het ook meteen het eerste dat ik laat zien. ‘Heb je mijn al spitoven gezien? Gaaf hè?’ Gelukkig heb je voor dit shoarmarecept niet per se een spitoven nodig (al ga ik je niet tegenhouden om er eentje aan te schaffen), en kun je het recept ook in een gewone oven maken. Zet in dat geval de knolselderij op een
bakplaat in het midden van de oven en draai hem elk kwartier een kwartslag. Minder spectaculair, maar minstens even smakelijk.

Shoarma van knolselderij
Afdrukken

Shoarma van knolselderij

Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 1 knolselderij
  • 1 theelepel peperkorrels
  • 4 kruidnagels
  • 2 kardemompeulen
  • 1 theelepel venkelzaad
  • 1 eetlepel komijnzaad
  • 1 steranijs
  • ½ theelepel kaneelpoeder
  • ½ theelepel gemberpoeder
  • 1 eetlepel gerooktepaprikapoeder
  • 100 ml olie
  • sap van 1 citroen
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 3 teentjes knoflook
  • 20 gram verse gember
  • 1 bosje koriander (blad en steel)
  • 1 theelepel zout

Verder heb je nodig:

Instructies

  • Verwarm de oven voor op230 °C.
  • Schil de knolselderij en kook deze 15 minuten in een ruime hoeveelheid water. Giet af en laat iet wat afkoelen
  • Rooster intussen in een pannetje alle droge specerijen totdat ze heerlijk beginnen te geuren. Haal van het vuur en maal deze fijn ineen specerijenmolen of vijzel.
  • Doe de olie, het citroensap, de tomatenpuree, knoflook, gember en koriander in een maatbeker en voeg hier aan de gemalen specerijen toe. Mix met een staafmixer tot een glad papje en breng op smaak met zout.
  • Snijd de knolselderij in dikke plakken van ca.2 vingers breed. Smeer elke plak in met de marinade en rijg de knolselderij aan het spit.
  • Rooster de knolselderij vervolgens 45-60 min in de spitoven en snijd hem vervolgens in flinterdunneplakjes.
  • Indien je geen spitoven hebt, rijg dan de dikke gemarineerde plakkenknolselderij op een grote brochettespies en leg deze vervolgens op een bak plaat in het midden van de oven. Draai elk kwartier de knolselderijspies een kwartslag.
  • Serveer de shoarma met pitabroodjes en je favoriete sausjes en met de heerlijke salade

Handig om te weten over Gek op groenten!:

YouTube

Ben je al geabonneerd op ons YouTube-kanaal? Ontdek een wereld van diverse video’s, waaronder boeiende interviews, Yvonne’s fascinerende dierenweetjes, verslagen van evenementen, meeslepende reisverhalen, inspirerende kookvideo’s en nog veel meer!