Tekinev Turks restaurant Groningen

Tekinev

Tekinev, een gezellig en knus Turks restaurant, midden in het hart van Groningen. Wat mij echt blij maakte, is dat ze een verrassend ruim aanbod aan heerlijke veganistische opties op hun menu hebben staan.

Gastvrijheid en gezelligheid

Bij Tekinev werden we hartelijk verwelkomd in een sfeervolle ambiance. Het restaurant ademt gezelligheid met zijn knusse hoekjes en levendige atmosfeer. De bediening is niet alleen vriendelijk, maar ook erg behulpzaam. Aan het eind van de avond hadden we nog een leuk gesprek met de eigenaar. Bij Tekinev proef je niet alleen de smaak van heerlijke gerechten, maar ook de warmte van gastvrijheid en persoonlijke aandacht.

Vegan op het menu

Er staat behoorlijk veel keus aan vegan gerechten op de kaart. Ik was echt blij verrast.

Vegan voorgerechten

De menukaart verrast met een overvloed aan bijna uitsluitend vegan voorgerechten, voornamelijk bestaande uit heerlijke dips geserveerd met vers brood. Denk aan klassiekers zoals hummus, Tzatzik, en baba ghanoush.

Daarnaast prijken op de kaart verleidelijke alternatieven, waaronder olijven, dolma borek, kabak serpi (een soort salade), en Kavum-peynir (meloen met vegan witte kaas). Voor de liefhebbers van soep zijn er twee verrukkelijke opties: een smaakvolle rode linzensoep en een soep van de dag.

Wij kozen voor een proeverij van diverse voorgerechten, en het was werkelijk verrukkelijk. Mijn persoonlijke favoriet? De borek, ongelooflijk smaakvol.

Vegan hoofdgerechten

Op de menukaart schitteren maar liefst zes verrukkelijke vegan hoofdgerechten. Het was even een uitdaging om te kiezen, maar uiteindelijk ging mijn keuze naar de hellim kizartmasi, een smaakvolle combinatie van courgette, halloumi, tomaat, bulgursalade, en balsamicocrème. Het was werkelijk een feest voor de smaakpapillen.

Mijn vriendin, met wie ik dineerde, koos voor de vegan shish kebab, een meesterlijk gerecht met plantaardige spiesen die qua smaak en textuur bijna niet te onderscheiden zijn van lamsvlees. De realiteit van de vleesvervanger deed ons even twijfelen. Zo subliem is het hier gemaakt.

Vegan toetjes

En alsof de vegan voorgerechten en hoofdgerechten nog niet genoeg waren, heeft Tekinev ook vegan baklava en yoghurt op het menu staan. Ondanks onze voldane magen na al dat heerlijke eten, konden we de verleiding van deze zoete afsluiters niet weerstaan. We besloten de maaltijd te eindigen met een heerlijk kopje verse muntthee.

Het is zeker een aanrader.

Goed om te weten over Tekinev:

  • Gelkingstraat 24,9711NC Groningen
  • Website

Dit is ook leuk om te lezen:

YouTube

Ben je al geabonneerd op ons YouTube-kanaal? Ontdek een wereld van diverse video’s, waaronder boeiende interviews, Yvonne’s fascinerende dierenweetjes, verslagen van evenementen, meeslepende reisverhalen, inspirerende kookvideo’s en nog veel meer!