Ga terug
–+ servings
Vegan kokos-linzen curry
Afdrukken

Vegan kokos-linzen curry

Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 1 kop groene linzen, gewassen en uitgelekt
  • 1 blik kokosmelk
  • 2 uien, fijngehakt
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 rode paprika, in blokjes gesneden
  • 1 courgette, in plakjes gesneden
  • 1 wortel, in dunne plakjes gesneden
  • 1 zoete aardappel, geschild en in blokjes
  • 1 blik (400 g) tomatenblokjes
  • 1 eetlepel currypoeder
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel koriander
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • Verse koriander voor garnering
  • kikkererwten voor garnering

Instructies

  • Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de fijngehakte ui en knoflook toe en bak ze glazig.
  • Voeg de currypoeder, kurkuma, komijn en koriander toe. Roer goed om de specerijen te laten bloeien en hun aroma's vrij te geven.
  • Voeg de gesneden paprika, courgette, wortel en zoete aardappel toe. Bak de groenten een paar minuten tot ze iets zacht zijn.
  • Voeg de groene linzen, tomatenblokjes en kokosmelk toe. Breng het geheel aan de kook en laat het sudderen op laag vuur tot de linzen gaar zijn, ongeveer 20-25 minuten.
  • Breng de curry op smaak met zout en peper. Proef en pas de kruiden aan indien nodig.
  • Serveer de vegan curry over gekookte basmatirijst en garneer met verse koriander.
  • Geniet van deze smaakvolle en voedzame vegan curry