Ga terug
+ servings
bloemkoolsoep
Afdrukken

Romige, zachte bloemkoolsoep met een pittige ondertoon

Gang lunch, maaltijdsoep
Trefwoord bloemkool, makkelijk, pittig, romig, snel, zacht
Porties 3
Auteur Jubinka

Equipment

  • blender of staafmixer

Ingrediënten

  • 2 uien gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook klein gesneden
  • 1 rode peper met of zonder pitjes en zaadlijsten, hangt af of je van pittig houdt
  • 2 cm gember geraspt
  • 1 middelgrote bloemkool in roosjes
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel gerookte paprikapoeder 
  • 500 milliliter groentebouillon 
  • 100 gram cashewnoten
  • 100 milliliter water
  • olie

Garnering

  • 2 bosuitjes in ringetjes

Instructies

  • Verwarm olie in een soeppan, fruit ui, knoflook, rode peper en gember aan, tot het glazig is.
  • Voeg bloemkool toe, komijnpoeder, gerookte paprikapoeder en bouillon. Breng aan de kook, laat 20 minuten pruttelen. 
  • Terwijl dit kookt doe de cashewnoten en water in een blender, tot het helemaal glad is. Haal pan van vuur en doe in de blender bij de cashewmelk. Pureer tot een gladde soep. Garneer met de bosuitjes.
    Eet smakelijk!