Romige, zachte bloemkoolsoep met pittige ondertoon

bloemkoolsoep

Altijd gaat er wel een soepje in. Zelfs in de zomer op sommige dagen snak ik naar een kom puur genot. Daarom blijf ik zoeken, koken, proberen, reizen om meer soepen te ontdekken. Deze is weer één voor het lijstje, een andere variatie op bloemkoolsoep.

Lovers of soup

Het klinkt misschien gek maar als ik een recept van een nieuwe soep zie, dan doet dat iets met me. Er gaat een geluksvibratie door me heen, van het puntje van mijn neus naar het diepste van mijn maag. Het voelt nooit eng om een nieuwe soep te maken, want het is iets dat ik zo goed ken en veel heb gemaakt. Een favoriet heb ik niet echt, maar een zachte witte lasagne soep, daar mag je me voor wakker maken. Venkelsoep hmmm ook lekker, eet ik te weinig. Wat denk je van een heerlijke rode linzen soep, ach weet je, er zijn teveel prachtige recepten om uit te kiezen. I’m just a lover of soup! En telkens bij het proberen van een nieuwe soep staat er alweer een ander recept te trappelen om gemaakt te worden. Soms zou ik willen dat ik 2 magen heb, plek voor 2 verschillende soepjes.  Maar vandaag is het tijd voor deze overheerlijke vegan bloemkoolsoep.

Eerste indruk van de bloemkoolsoep na de eerste hap

Kleur is sierlijk, de bloemkool die is geblend vind ik prachtig van kleur. De dikte, de kleur en geur zet gelijk aan om te beginnen met eten. Zonder garnering is ie misschien net iets te saai, de bosuitjes drijvend in de poel van flirterige vloeistof, het maakt het af. Net dat beetje extra. De smaak is buitengewoon zacht, romig. Dromerig kijk ik in de ogen van mijn lief, dat gevoel. Het bosuitje geeft net even een bite. Soms neemt de pittigheid zich meester van mijn tong, maar mijn bordje soep doet het op een plagerige manier, zodat ik het aankan. Kortom een soep met meerdere persoonlijkheden en heel veel karakter. Dromerig, romig, pittig, tikkeltje elitair en vooral heel lief!

Om de soep te pureren heb je een blender of staafmixer nodig.

bloemkoolsoep
Afdrukken

Romige, zachte bloemkoolsoep met een pittige ondertoon

Gang lunch, maaltijdsoep
Trefwoord bloemkool, makkelijk, pittig, romig, snel, zacht
Porties 3
Auteur Jubinka

Equipment

 • blender of staafmixer

Ingrediënten

 • 2 uien gesnipperd
 • 2 teentjes knoflook klein gesneden
 • 1 rode peper met of zonder pitjes en zaadlijsten, hangt af of je van pittig houdt
 • 2 cm gember geraspt
 • 1 middelgrote bloemkool in roosjes
 • 1 theelepel komijnpoeder
 • 1 theelepel gerookte paprikapoeder 
 • 500 milliliter groentebouillon 
 • 100 gram cashewnoten
 • 100 milliliter water
 • olie

Garnering

 • 2 bosuitjes in ringetjes

Instructies

 • Verwarm olie in een soeppan, fruit ui, knoflook, rode peper en gember aan, tot het glazig is.
 • Voeg bloemkool toe, komijnpoeder, gerookte paprikapoeder en bouillon. Breng aan de kook, laat 20 minuten pruttelen. 
 • Terwijl dit kookt doe de cashewnoten en water in een blender, tot het helemaal glad is. Haal pan van vuur en doe in de blender bij de cashewmelk. Pureer tot een gladde soep. Garneer met de bosuitjes.
  Eet smakelijk! 

Deze recepten vind je misschien ook lekker: