Overnight oats peanutbutter-jelly

Peanutbutter-jelly oats

Overnight oats peanutbutter-jelly: Ontbijt was altijd een lastige maaltijd, ik heb heel lang geen ontbijt genuttigd. Tegenwoordig is het juist dit eetmoment waar ik het meest naar uitkijk. Eerlijkheidshalve moet ik zeggen dat ik meestal dezelfde recepten on repeat zet. Maar potverdrie wat zijn ze allemaal lekker. Om wat meer variatie te bieden ook voor jou mogelijke ontbijt-ik-weet-niet-wat-ik-moet-eten issues, is dit een lekker makkelijk recept. De avond ervoor even klaar maken en breakfast is served!

Variatie voor de overnight oats peanutbutter-jelly

Wat ik zat te denken, chocolade eiwitpoeder met kokospasta, dat moet onweerstaanbaar zijn? Kokosschaafsel tussen het laagje met yoghurt, die je gewoon plain kunt laten, of alleen een beetje zoeten met ahornsiroop. In de herfstperiode zou je kunnen variëren door speculoos door de havermout te doen, eiwitpoeder met vanille-smaak te gebruiken, hazelnoten grof hakken als tussenlaag en on top in de yoghurt ook wat speculoos. De chocoladelaag zou ik weglaten, omdat ik het idee heb dat ie dan al vrij rijk aan smaak is. Ooh wat dacht je van wat kruimels van speculaas op de yoghurt laag? Dat zou ik wel pas erop verkruimelen als je s’ ochtends je ontbijt gaat genieten, voor een lekkere crunch.

Peanutbutter-jelly oats

Decadent

Een ultiem moment van zelfliefde, zo voelt dit bescheiden, maar toch decadent ontbijtje. De ingrediënten zijn simpel, waarschijnlijk heb je het meeste in je kastjes liggen. De laag chocolade met zoutvlokken voelt als een pure traktatie, luxe, zelfliefde. Ik tik hard met mijn lepel tegen de laag chocolade. Het breekt open als een grijze ochtend, door een gouden zon. De roze kleur verschijnt, met mijn lepel ga ik nog een stukje naar beneden, opzoek naar alle ingrediënten en structuren. Dit kleine ontbijtje, brengt een lach op mijn gezicht, alvorens ik een hap neem. Alles wat ik proef, de zachtheid, bitterheid van de pure chocolade, het knappertje. Pindakaas en jam, het past bij elkaar. Wow, dit is wow. Absoluut niet om elke dag te eten, maar echt als verwenmoment, dan is het precies wat je nodig hebt. Absoluut maken op die speciale momenten.

Tip

heb je nu een grote kom of misschien gebruik je een glas, pas de hoeveelheid chocolade aan. Bij een kleinere oppervlakte gebruik wat minder chocolade. In mijn ogen is meer chocolade altijd beter, maar door de dikke laag kom je amper bij je oats en maakt het eten moeilijker. 

Peanutbutter-jelly oats
Afdrukken

Peanutbutter-jelly overnight oats

Gang Ontbijt
Trefwoord jam, makkelijk, ontbijt, overnight oats, pindakaas, snel
Bereidingstijd 8 minuten
Porties 1
Auteur Jubinka

Ingrediënten

  • 40 gram havervlokken
  • 1 eetlepel pindakaas
  • 2 eetlepel eiwitpoeder chocolade of vanille
  • 1 theelepel cacao
  • 1/2 eetlepel chipzaad
  • 1/2 eetlepel lijnzaad
  • 120 milliliter rijstmelk of een andere plantaardige 'melk'
  • 6 gram amandelstiftjes
  • zout naar smaak

tweede laag

  • 2 eetlepel cocosyoghurt
  • 1 theelepel aardbei-jam

derde laag

  • 20 gram pure chocolade
  • 1 theelepel kokosolie
  • zoutvlokken naar smaak

Instructies

  • Alle droge ingrediënten, behalve de amandelstiftjes goed mixen. Pindakaas erbij, roer goed. De rijstmelk erbij, mix nog eens goed. Met een lepel glad strijken de bovenkant, de amandelstiftjes kunnen er nu bovenop, voor een kleine crunch.
  • In een tweede kommetje yoghurt en jam goed roeren. Doe deze laag nu bovenop de eerste en zorg dat de eerste laag helemaal bedekt is. Maak weer glad.
  • In een ander kommetje chocolade en kokosolie de magnetron in. Een halve minuut per keer, goed roeren tot het is gesmolten. Schenk over de oat-yoghurt. Zoutvlokken erover.
  • Laat minstens 2 uur in de koelkast, het liefst een nachtje. Eet smakelijk

Meer ontbijt tips: