Frisse salade

Frisse salade

Deze frisse salade is super lekker voor de lunch, als bijgerecht of als voorgerecht. Deze salade is makkelijk te maken en super lekker en past bij de meeste gerechten.

Simpel maar wel lekker

Soms hoeft het niet ingewikkeld te zijn. Deze salade is super simpel, maar wel onwijs lekker. Ik eet deze salade regelmatig als lunch. Ook zet ik deze salade vaak op tafel als bijgerecht. Het mooie is dat deze salade echt bij alles past, of we nu een pasta, rijstgerecht of aardappels eten. Het is zo’n veelzijdig gerecht dat het altijd goed van pas komt.

Combineer

Het leuke van koken is dat je eindeloos kunt variëren en combineren, en telkens weer een nieuwe twist kunt geven aan je gerechten. Heb je geen tomaten in huis, maar wel paprika? Dan pak je die gewoon! Het draait allemaal om het gebruik van wat je voorhanden hebt.

Pak gewoon de groenten die je in huis hebt. Naast de gebruikelijke ingrediënten zoals ijsbergsla, cherrytomaten, broccoli, radijsjes, rode ui, geraspte wortel en zwarte olijven, kun je ook denken aan andere heerlijke toevoegingen. Wat dacht je van knapperige plakjes komkommer, een handvol verse spinazieblaadjes, zoete gele tomaten of smaakvolle gebakken champignons?

Het mooie van deze salade is dat je er echt alles bij kunt doen wat je lekker vindt en wat je toevallig in huis hebt. Het resultaat is altijd een kleurrijke, voedzame en verrukkelijke maaltijd die bij elke gelegenheid past. Ga creatief aan de slag en laat je smaakpapillen leiden!

Frisse salade
Afdrukken

Frisse salade

Gang Bijgerecht, voorgerecht
Trefwoord radijs, salade, sla, tomaat
Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 1 krop ijsbergsla, gewassen en in stukjes gescheurd
  • 15 cherrytomaten, gehalveerd
  • 6 broccoli roosjes, in kleine stukjes gesneden
  • 10 radijsjes, in plakjes gesneden
  • 1 rode ui, dun gesneden
  • 1 grote wortel, geraspt
  • 10 zwarte olijven, ontpit en gehalveerd

Voor de dressing:

  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels witte wijnazijn
  • 1 theelepel (dijon)mosterd
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Meng alle gesneden groenten (ijsbergsla, cherrytomaten, broccoli, radijsjes, rode ui, geraspte wortel en zwarte olijven) in een grote slakom.
  • In een aparte kom, meng de olijfolie, witte wijnazijn, dijonmosterd, zout en peper om de dressing te maken.
  • Giet de dressing over de salade en hussel alles voorzichtig zodat de groenten gelijkmatig bedekt zijn met de dressing.

Dit is ook leuk om te lezen: