Ga terug
+ servings
Aziatische komkommersalade
Print

Aziatische komkommersalade

Gang Bijgerecht, Koolhydraatarm, voorgerecht
Keuken aziatisch
Trefwoord knoflook, komkommer, rode peper
Servings 4 porties

Ingrediënten

  • 1 komkommer
  • 1 handje pinda's
  • 1 handje verse spinazie
  • 2 eetlepels gedroogde uitjes
  • 1 eetlepel sesamzaadjes

Voor de dressing

  • 1 teen knoflook
  • ½ rode peper
  • 7 blaadjes basilicum
  • 1 theelepel sojasaus
  • 1 theelepel worcestersaus (let op: kies een vegan variant)
  • 2 theelepels rijstazijn

Instructies

  • Was de komkommer en snijd hem in dunne plakjes of halve maantjes
  • Hak de spinazie grof en doe samen met de komkommer in een schaal.
  • Hak de pinda’s grof en zet apart.
  • Maak de dressing: hak de knoflook, rode peper en basilicumblaadjes fijn. Meng dit met de sojasaus, worcestersaus en rijstazijn.
  • Meng de dressing door de komkommer en spinazie.
  • Garneer met de gehakte pinda’s, gedroogde uitjes en sesamzaadjes vlak voor het serveren.