Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Print
Aziatische komkommersalade
Gang
Bijgerecht, Koolhydraatarm, voorgerecht
Keuken
aziatisch
Trefwoord
knoflook, komkommer, rode peper
Servings
4
porties
Ingrediënten
1
komkommer
1
handje
pinda's
1
handje
verse spinazie
2
eetlepels
gedroogde uitjes
1
eetlepel
sesamzaadjes
Voor de dressing
1
teen knoflook
½
rode peper
7
blaadjes basilicum
1
theelepel
sojasaus
1
theelepel
worcestersaus (let op: kies een vegan variant)
2
theelepels
rijstazijn
Instructies
Was de komkommer en snijd hem in dunne plakjes of halve maantjes
Hak de spinazie grof en doe samen met de komkommer in een schaal.
Hak de pinda’s grof en zet apart.
Maak de dressing: hak de knoflook, rode peper en basilicumblaadjes fijn. Meng dit met de sojasaus, worcestersaus en rijstazijn.
Meng de dressing door de komkommer en spinazie.
Garneer met de gehakte pinda’s, gedroogde uitjes en sesamzaadjes vlak voor het serveren.