Ga terug
+ servings
Bami goreng
Print

Bami goreng

Gang diner
Keuken aziatisch, chinees, Indonesische
Trefwoord bami, courgette, ui, wortel
Servings 4 porties

Ingrediënten

  • 350 gram bami
  • 2 uien in ringen gesneden
  • 2 a 3 wortels in dunne reepjes gesneden
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 eetlepels olie, om in te bakken

Voor de kruiden en saus:

  • 3 a 4 eetlepels sojasaus (ketjap manis)
  • 1 theelepel sambal oelek
  • 1 theelepel gemberpoeder of 1 cm verse gember, geraspt
  • zout en peper naar smaak

Voor de tofu kipsaté:

  • 200 gram stevige tofu, in blokjes gesneden
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel pindakaas
  • 1 eetlepel olie, om de tofu in te bakken.

Instructies

Bereid de tofu kipsaté:

  • Marineer de tofu met sojasaus en de pindakaas. Laat dit 10-15 minuten staan.
  • Verhit een eetlepel olie in een koekenpan en bak de tofu tot deze goudbruin en knapperig is. Zet opzij.

Bereid de bami:

  • Kook de bami volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel af met koud water en laat uitlekken.
  • Verhit olie in een grote wok of diepe koekenpan en bak de ui, knoflook, wortel, en courgette een paar minuten totdat ze zacht zijn.
  • Doe de bami in een koekenpan eventueel met een drupje olie en bak deze een paar minuten. Blijf regelmatig even roeren.
  • Voeg de gekookte bami toe aan de groenten, samen met sojasaus, ketjap manis, sambal, en gember. Meng goed door en breng op smaak met zout en peper.
  • Verdeel de bami over de borden en leg de tofu kipsaté erop of ernaast.
  • Voeg eventueel extra toppings toe, zoals gebakken uitjes, verse koriander, of extra sambal voor wat extra smaak en pit.