Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Print
Bami goreng
Gang
diner
Keuken
aziatisch, chinees, Indonesische
Trefwoord
bami, courgette, ui, wortel
Servings
4
porties
Ingrediënten
350
gram
bami
2
uien in ringen gesneden
2 a 3
wortels in dunne reepjes gesneden
3
teentjes
knoflook, fijngehakt
2
eetlepels
olie, om in te bakken
Voor de kruiden en saus:
3 a 4
eetlepels
sojasaus (ketjap manis)
1
theelepel
sambal oelek
1
theelepel
gemberpoeder of 1 cm verse gember, geraspt
zout en peper naar smaak
Voor de tofu kipsaté:
200
gram
stevige tofu, in blokjes gesneden
2
eetlepels
sojasaus
1
eetlepel
pindakaas
1
eetlepel
olie, om de tofu in te bakken.
Instructies
Bereid de tofu kipsaté
:
Marineer de tofu met sojasaus en de pindakaas. Laat dit 10-15 minuten staan.
Verhit een eetlepel olie in een koekenpan en bak de tofu tot deze goudbruin en knapperig is. Zet opzij.
Bereid de bami
:
Kook de bami volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel af met koud water en laat uitlekken.
Verhit olie in een grote wok of diepe koekenpan en bak de ui, knoflook, wortel, en courgette een paar minuten totdat ze zacht zijn.
Doe de bami in een koekenpan eventueel met een drupje olie en bak deze een paar minuten. Blijf regelmatig even roeren.
Voeg de gekookte bami toe aan de groenten, samen met sojasaus, ketjap manis, sambal, en gember. Meng goed door en breng op smaak met zout en peper.
Verdeel de bami over de borden en leg de tofu kipsaté erop of ernaast.
Voeg eventueel extra toppings toe, zoals gebakken uitjes, verse koriander, of extra sambal voor wat extra smaak en pit.