Ga terug
+ servings
Bloemkool-spinazie curry
Print

Bloemkool-spinazie curry

Servings 2 personen

Ingrediënten

  • ½ bloemkool, in kleine roosjes
  • 300 gram verse spinazie
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 theelepel mosterdzaad
  • ½ theelepel kerriepoeder
  • ½ theelepel kurkuma
  • ½ theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel garam masala
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 groentebouillonblokje
  • 100 ml water
  • olie om in te bakken

Instructies

  • Verhit de olie in een grote pan.
  • Voeg het mosterdzaad toe en laat het even knisperen.
  • Voeg de ui en knoflook toe en fruit dit glazig.
  • Strooi het kerriepoeder, kurkuma en gemberpoeder erbij en bak kort mee tot het gaat geuren
  • Doe de bloemkoolroosjes in de pan en roer goed door de kruiden.
  • Voeg het water, kokosmelk en het bouillonblokje toe, dek de pan af en laat dit ca. 10 minuten zachtjes koken tot de bloemkool bijna gaar is.
  • Voeg de spinazie toe in delen, laat het slinken en roer de garam masala erdoor.