Ga terug
–+ servings
Broodje champignons
Print

Broodje champignons

Servings 1 portie

Ingrediënten

  • 1 sneetje brood naar keuze
  • 100 gram kastanjechampignons, in plakjes
  • 1 handje verse spinazie
  • 1 eetlepel balsamicoazijn of sojasaus (naar smaak)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • zout en peper naar smaak
  • Een handje kiemgroenten (zoals alfalfa of radijskiemen)

Instructies

  • Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Voeg de plakjes champignon toe en bak ze tot ze goudbruin en gaar zijn, ongeveer 5-7 minuten.
  • Breng de champignons op smaak met zout, peper en een scheutje balsamicoazijn of sojasaus.
  • Rooster ondertussen het sneetje (volkoren)brood tot hij knapperig is.
  • Beleg elk sneetje brood met een handvol verse spinazie.
  • Verdeel de gebakken champignons over de spinazie. Doe er nog wat basamico of ketjap overheen.
  • Garneer met een handje kiemgroenten voor extra smaak en een knapperige bite.