Ga terug
+ servings
Gekruide groentenstoof
Print

Gekruide groentenstoof

Servings 4 porties

Ingrediënten

  • 320 gram  zoete aardappel
  • 1 aubergine
  • 2 paprika's verschillende kleuren
  • 2 uien
  • 2 eetlepels  currypasta (kies je favoriet)
  • 200 ml kokosmelk
  • 160 gram peultjes
  • 1 theelepel ketjap
  • 1 theelepel vegan Worcestersaus
  • scheut olijfolie
  • ½ bosje verse koriander
  • 1 handje pijnboompitjes (of andere nootjes naar keuze fijngehakt)
  • 200 ml water

Instructies

  • Boen de zoete aardappel schoon en snijd in plakjes van ongeveer ½ cm dik. Snijd de aubergine en maak de paprika's schoon en snijd ze in stukken.
  • Verdeel de groenten over de ovenplaat en besprenkel ze met olie. Breng op smaak met peper en zout.
  • Pel en snijd 2 uien in stukken. Fruit de uien in een pan.
  • Als de uien gefruit zijn, voeg je de currypasta toe en roer je alles goed door. Schenk vervolgens de kokosmelk en het water erbij en meng het geheel goed.
  • Voeg de geroosterde groenten uit de oven toe aan de pan, gevolgd door de peultjes. Laat alles nog even zachtjes pruttelen.
  • Voeg de ketjap en vegan Worcestersaus toe.
  • Snijd 1 limoen in partjes om erover uit te knijpen.