Kruidige curry soep, met zachte tinten en extra eiwitten
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht, lunch
Keuken oosters
Voorbereidingstijd 10 minutenminuten
Bereidingstijd 20 minutenminuten
Servings 4
Author Jubinka
Ingrediënten
1eetlepelolie
2tenenknoflookgeperst
2bosuitjesin ringetjes
100gram broccoliin kleine roosjes
1rode paprikain stukjes
1medium wortelin linten
45gram Thaise gele currypasta
1cmgembergeraspt
500millilitergroentebouillon
250milliliterwater
1blikvol vette kokosmelk
3eetlepelrietsuiker
100grammung-bean vermicelli
1rood pepertjegesnipperd
tempé
150gramtempéin lange plakken
1eetlepelsojasaus
1eetlepelketjap manis
Instructies
Marineer de tempé in de soja-ketjap mengsel. Bak ze 15 minuten in de oven tot ze goud-bruin zijn. Halverwege even omdraaien. Snijd ze in kleine blokjes en zet apart.
In de tussentijd verwarm een pan op medium. Voeg de olie toe, verwarm. Doe de knoflook en bosuitjes erbij, bak ze 3 minuten. Roer frequent, tot de knoflook net wat bruin begint te worden. Voeg de rode paprika en broccoli toe. Kook 4 minuten tot ze wat zachter worden.
Doe de currypasta, gember, groentebouillon, water, kokosmelk en rietsuiker erbij. Roer om alles te combineren en de currypasta goed is opgelost. Je warmtebron op laag zetten, laat 10 minuten pruttelen. De soep zal wat dikker worden.
In de tussentijd mag de vermicelli en wortel met kokend water worden bedekt. Giet af als de tijd erop zit van de noedels.
De vermicelli, wortel mag bij curry soep. Roer om te combineren. Verdeel over 4 kommen. De tempé er nog even in.Smakelijk eten!