Gang Bijgerecht, diner, Hoofdgerecht, Koolhydraatarm, lunch
Trefwoord bloemkool, koolhydraatarm, kruiden
Servings 4personen
Ingrediënten
1bloemkool, in roosjes
2teentjesknoflook, ongepeld
1kleine ui, gesnipperd
2eetlepelsolijfolie
1theelepelkerriepoeder
½theelepelchilipoeder (optioneel, voor een pittige touch)
750mlgroentebouillon
100mlongezoete plantaardige melk (bijv. amandel- of kokosmelk)
Zout en peper naar smaak
Verse koriander of peterselie ter garnering (optioneel)
Instructies
Verwarm de oven voor op 200°C.
Verdeel de bloemkoolroosjes en ongepelde knoflookteentjes over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met 1 eetlepel olijfolie en bestrooi met zout en peper. Rooster 25-30 minuten tot de bloemkool goudbruin en zacht is.
Verhit de resterende eetlepel olijfolie in een soeppan op middelhoog vuur. Fruit de gesnipperde ui 5 minuten tot deze glazig is. Voeg het kerriepoeder en chilipoeder toe en bak nog 1 minuut mee
Haal de knoflookteentjes uit de oven, pel ze en voeg samen met de geroosterde bloemkool toe aan de pan.
Voeg de groentebouillon toe en breng aan de kook. Laat 10 minuten zachtjes pruttelen.
Pureer de soep met een staafmixer tot een glad geheel. Voeg de plantaardige melk toe en warm nog even door.
Breng op smaak met zout en peper. Serveer de soep in kommen en garneer eventueel met verse koriander of peterselie.