Ga terug
+ servings
Geroosterde bloemkoolsoep
Print

Geroosterde bloemkoolsoep

Gang Bijgerecht, diner, Hoofdgerecht, Koolhydraatarm, lunch
Trefwoord bloemkool, koolhydraatarm, kruiden
Servings 4 personen

Ingrediënten

  • 1 bloemkool, in roosjes
  • 2 teentjes knoflook, ongepeld
  • 1 kleine ui, gesnipperd
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • ½ theelepel chilipoeder (optioneel, voor een pittige touch)
  • 750 ml groentebouillon
  • 100 ml ongezoete plantaardige melk (bijv. amandel- of kokosmelk)
  • Zout en peper naar smaak
  • Verse koriander of peterselie ter garnering (optioneel)

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Verdeel de bloemkoolroosjes en ongepelde knoflookteentjes over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met 1 eetlepel olijfolie en bestrooi met zout en peper. Rooster 25-30 minuten tot de bloemkool goudbruin en zacht is.
  • Verhit de resterende eetlepel olijfolie in een soeppan op middelhoog vuur. Fruit de gesnipperde ui 5 minuten tot deze glazig is. Voeg het kerriepoeder en chilipoeder toe en bak nog 1 minuut mee
  • Haal de knoflookteentjes uit de oven, pel ze en voeg samen met de geroosterde bloemkool toe aan de pan.
  • Voeg de groentebouillon toe en breng aan de kook. Laat 10 minuten zachtjes pruttelen.
  • Pureer de soep met een staafmixer tot een glad geheel. Voeg de plantaardige melk toe en warm nog even door.
  • Breng op smaak met zout en peper. Serveer de soep in kommen en garneer eventueel met verse koriander of peterselie.