Verwarm je oven op 175 graden en doe een bakpapiertje in je bakblik.
Doe 3 van de bananen 150 gram dadels, citroensap en de plantaardig melk in je blender. Goed mixen tot alles glad is.
De laatste banaan prak je grof. De dadels, chocolade en nootje ook grof hakken.
In een mengkom de meel, bakpoeder, baking soda, snuf zout en de kaneel, lekker even goed doorroeren.
De banaan mengel uit de blender toevoegen aan de droge ingrediënten. Meng goed, tot je geen meel meer ziet.
De geprakte banaan, chocolade en de overgebleven 30 gram dadels er nu doorheen spatelen.
Het beslag in de bakblik gieten, even goed tegen het aanrechtblad slaan met bakblik en de gehakte nootjes bovenop leggen.
Je inspanningen mogen nu de oven in voor 45 a 50 minuutjes.
In de tussentijd de afwas even doen, na hard werken en een schone keuken smaakt deze gezonde bananebrood nog lekkerder. Laat wel even helemaal afkoelen voor je hem aansnijdt. Je geduld zal worden beloond.
Eet smakelijk!Tip: ben je alleen en wil je toch deze lekkernij maken? Hij is heel goed in de vriezer te bewaren.