Ga terug
+ servings
Gochujang-pinda spruitjes
Print

Gochujang-pinda spruitjes

Servings 2
Author Jubinka

Ingrediënten

  • 2 eetlepel olie
  • 3 tenen knoflook geperst
  • 1 rode ui in halve ringen
  • 50 gram geroosterde paprika in stukjes
  • 400 gram spruitjes schoongemaakt
  • 1 eetlepel gochujang pasta
  • 1 eetlepel pindakaas
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel gembersiroop
  • 1 theelepel gemalen komijnzaad
  • 2 eetlepel amandelen grof gehakt

Instructies

  • Verwarm een wok, olie erin. Bak de knoflook even 2 minuutjes. De spruitjes erbij, roer goed en bak 3 minuten. 
  • Doe nu 100 milliliter water in de pan, voorzichtig. Doe de deksel op de pan, laat aantal minuten zachtjes koken tot het water is verdampt.
  • Ondertussen gochujangpasta, pindakaas, sojasaus, gembersiroop en komijn samenvoegen tot een sausje. 
  • Deksel mag eraf, rode ui in de pan samen met de geroosterde paprika. Bak even aan. Het sausje toevoegen. Als alle spruitjes zijn bedekt kan je gelijk serveren. Doe nog wel de gehakte amandelen, als extra chrunch op de spruitjes. 
    Eet smakelijk!