Ga terug
+ servings
Herfstcurry met pompoen
Print

Herfstcurry met pompoen

Gang diner, Hoofdgerecht
Trefwoord champignons, pompoen, uien
Servings 4 personen

Ingredients

  • 1 flespompoen, in blokjes
  • 2 uien, gesneden
  • 200 gram champignons, gesneden
  • 2 stengels bleekselderij, gesneden
  • 3 tenen knoflook, geperst
  • 1 cm verse gember, in stukjes
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 2 theelepels garam masala
  • 1 theelepel komijnzaad
  • 1 theelepel kurkuma
  • 2 eetlepels pindakaas of een andere notenpasta
  • 150 ml tomatenpassata of tomatensaus
  • 400 ml kokosmelk
  • Zout en peper naar smaak

Instructions

  • Verhit een scheutje olie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de gesneden uien toe en bak deze 3-4 minuten totdat ze glazig beginnen te worden.
  • Voeg de geperste knoflook, gember, paprikapoeder, garam masala, komijnzaad en kurkuma toe. Bak dit een paar minuten mee tot de specerijen beginnen te geuren. Ondertussen wel goed roeren, zodat de specerijen niet verbranden.
  • Voeg de pompoenblokjes, champignons en bleekselderij toe aan de pan. Roer goed door en bak dit ongeveer 8 minuten mee.
  • Roer de pindakaas (of andere notenpasta) en tomatenpassata door de groenten. Laat het geheel nog een minuutje sudderen.
  • Giet de kokosmelk erbij en breng de curry zachtjes aan de kook. Zet het vuur laag en laat de curry ongeveer 30-40 minuten pruttelen, of totdat de pompoen zacht is.
  • Voeg naar smaak zout en peper toe.

Serveren

  • Serveer de herfstcurry warm met bijvoorbeeld rijst of naanbrood.