Ga terug
+ servings
Mie goreng
Print

Mie Goreng met groenten

Servings 4
Author Jubinka

Ingrediënten

  • 100 gram tempeh in stukjes
  • 1 zoete aardappel in blokjes
  • 75 gram champignons in plakjes
  • 50 gram geroosterde paprika in reepjes
  • 300 gram noodles
  • 2 eetlepel olie
  • 1 rode ui gesnipperd
  • 2 eetlepel verse gember geraspt
  • 1 Spaans pepertje fijngesneden
  • 3 teentjes knoflook geperst
  • 1 eetlepel gochujang
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 theelepel sesamolie
  • 1 theelepel mirin
  • 1 theelepel ahornsiroop
  • 100 milliliter water

garnering

  • 2 lente-uitjes in ringetjes
  • 1 theelepel sesamzaad

Instructies

  • In de pan de helft van de olie doen, bak de tempeh licht geel. Doe in een schaaltje en zet apart.
  • Kook de noodles volgens instructies. Verhit je wok met de rest van de olie. Fruit de ui en gember 2 minuten. Knoflook en pepertje erbij, bak 2 minuten. Doe nu ook de champignons, geroosterd paprika en zoete aardappel in de pan. Bak ongeveer 7 minuten. 
  • Tijd om de saus te maken, mix gochujangpasta, sojasaus, sesamolie, mirin, ahornsiroop en water. Deze mag nu in de wok, roer goed, noodles mogen er nu ook door. 
  • Verdeel en garneer met lente-uitjes en sesamzaad. 
    Eet smakelijk!