Ga terug
+ servings
Paddenstoelen lasagne soep
Print

Paddenstoelen lasagne soep

Gang Hoofdgerecht, lunch, maaltijdsoep, Main Course
Keuken Italiaans
Servings 4
Author Jubinka

Ingrediënten

  • 2 eetlepels olie
  • 200 gram paddenstoelen in stukjes
  • 1 ui fijngesneden
  • 3 teentjes knoflook geperst
  • 2 eetlepel bloem flink grote eetlepels
  • 1 liter groentebouillon 
  • 2 blik kokosmelk vol vet
  • 8 lasagnevellen in stukjes gebroken, ik heb gekozen voor een variant met spinazie erin
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 theelepel gedroogde salie
  • zout en peper
  • 100 gram geraspte vegan kaas
  • 4 klontjes boerenkool uit de diepvries
  • 100 gram doperwten

Instructies

  • Verwarm olie in een grote pan. Doe de ui en knoflook erin, bak voor 3 minuten, roer af en toe. De mix aan paddestoelen erbij, bak nog eens 3 minuten, tot de paddestoelen zachter worden.
  • Bloem kan erbij, goed roeren om over alles een laagje te krijgen. De bloem gaat de soep binden. Doe er telkens kleine beetjes bouillon bij en blijf roeren. De soep wordt wat dikker, dit hele proces duurt 8 tot 10 minuten. 
  • De kokosmelk kan erbij, maar ook de lasagne stukjes, salie, oregano. Zout en peper naar smaak. Breng aan de kook, dan mag je je kookstel instellen op medium laag. Deksel op de pan en laat 15 minuten koken.
  • Doe de kaas erbij, de doperwtjes en de boerenkool roer goed door, tot het is gesmolten, 2 minuten mee laten koken. Even proeven, heeft het nog wat zout en peper nodig? Serveer met nog wat geraspte kaas in je soepkom.
    Eet smakelijk!