Ga terug
+ servings
Penne all’arrabbiata
Print

Penne all’arrabbiata

Gang diner
Keuken Italiaans
Trefwoord pasta
Servings 4 porties

Ingrediënten

  • 300 gram penne
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 kleine gele ui, gesnipperd
  • 4 kno ookteentjes, gesnipperd
  • 3 pikante chilipepers, gesnipperd
  • 400 ml gepelde tomaten uit blik
  • 2 grote rijpe tomaten, in blokjes
  • 2-4 eetlepels tomatenpuree
  • zout en peper naar smaak
  • blaadjes van 3 takjes vers basilicum + extra, om te garneren
  • geraspte vegan parmezaan

Instructies

  • Breng een grote pan met gezouten water aan de kook.
  • Verwarm in een diepe pan de olijfolie en fruit daarin de ui, knoflook en chilipepers totdat ze geurig en glazig zijn
  • Voeg dan de gepelde tomaten, verse tomaten en tomatenpuree toe, en roer goed door
  • Spoel het blik van de gepelde tomaten uit met wat water en voeg dit water toe aan de saus. Breng op smaak met zout en peper.
  • Doe de basilicumblaadjes in de saus.
  • Doe het deksel op de pan en laat 20 min. zacht pruttelen. Roer af en toe tegen het aanbakken.
  • Kook de pasta al dente en giet af.
  • Voeg de gekookte pasta toe aan de saus en garneer met enkele basilicumblaadjesen wat parmezaan.