Ga terug
aubergine dip - aubergine spread - vegan op brood - vegan spread voor op brood -groente dip
Afdrukken

Vegan auberginespread of wel Baba ganoush

Baba ganoush is een heerlijke aubergine spread uit de Mediterrane keuken. En heerlijk met een (warm) stuk stokbrood of wat dacht je van een zelfgemaakte flatbread.
Gang Bijgerecht
Keuken Mediterraan

Ingrediƫnten

  • 1 aubergine
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 theelepels tahini (sesampasta)
  • naar smaak verse kruiden (peterselie en basilicum bijvoorbeeld) zelf doe ik ongeveer een handje
  • snufje Herbamare van A.Vogel (zijn zout kruiden)

Instructies

  • Snijd de aubergine in de lengte in twee helften en doe hem 30 minuten in de oven op 180 graden.
  • Verwijder de schil van de aubergine en snijd hem in stukjes
  • pers de knoflook
  • doe alles in een meng kom en pureer het met de staafmixer.