Ga terug
+ servings
Aubergine dip met rode paprika - vegan recept - vegan gourmetten
Afdrukken

Auberginedip met rode paprika

Deze auberginedip met rode paprika ziet er niet alleen oogverblindend uit. Hij is ook onwijs lekker. Heerlijk dippen met verse groentes of op een lekker stuk vers stokbrood.
Gang Bijgerecht
Keuken Mediterraan
Porties 4

Ingrediënten

  • 1 kilo rode paprika’s
  • 3 aubergines
  • 1 het sap het sap van de citroen
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel paprika poeder
  • 1 theelepel cayennepeper
  • naar smaak zout en peper
  • 4 eetlepels olijfolie extra vierge

Instructies

  • Verhit de oven op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier
  • Snijd de paprika’s en aubergine door de midden en leg deze op de bakplaat. En rooster ze in 30 minuten. Doe ze daarna in een kom of pan en dek dit af laat ze dan afkoelen. Trek daarna de velletjes van de aubergine en verwijder bij de paprika zowel de velletjes als de zaadjes.
  • Pureer daarna de aubergine en paprika met de blender (of keukenmachine). Voeg het citroensap en de geraspte knoflook toe aan het mengsel en daarna ook de paprikapoeder, cayennepeper en olijfolie en dan alles nog een keer goed mengen. Voeg naar smaak zout en peper toe