Ga terug
+ servings
Vegan shoarma
Afdrukken

Vegan shoarma met linzensalade

Gang Hoofdgerecht
Porties 2
calorieën 891kcal

Ingrediënten

  • 2 pitabroodjes
  • 150 gram vegan shoarma
  • 1 rode ui
  • handje ijsbergsla
  • 4 eetlepels knoflooksaus
  • halve komkommer
  • 200 gram gekookte linzen (blik)
  • 4 zongedroogde tomaten
  • 2 stengels bosui
  • 1 citroen
  • 1/4 witte kool
  • halve chilipeper
  • 1 teentje knoflook
  • 2 takjes peterselie
  • 1 eetlepel rijststroop
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • zeezout en peper naar smaak

Instructies

Maak eerst de salade:

  • Snijd de witte kool in flinterdunne reepjes, de chilipeper en knoflook in fijne stukjes. Spoel de linzen af en stop ze met de chili en kool in een saladekom. Snijd van de komkommer eerst 4 plakjes af, de rest snij je in blokjes. De blokjes voeg je bij de linzen. Snijd de zongedroogde tomaat in kleine stukjes, de bosui in dunne ringetjes en voeg ze beide ook toe. Rasp de citroen boven de saladekom, knijp dan wat citroensap uit en meng ook een scheutje olijfolie door de salade. Breng op smaak met een snufje zeezout. Was de sla, garneer de salade met de helft van de sla en de peterselie en zet weg. 
  • Snijd de rode ui in schijfjes en bak in een scheutje zonnebloemolie. Na 3 minuten voeg je de rijststroop en balsamicoazijn toe en laat het karamelliseren. Zet weg.

Broodje shoarma

  • Bak het vegan shoarma in zonnebloemolie. Breng op smaak met zeezout en peper en zet weg.
  • Rooster de pita in een broodrooster, laat afkoelen en snij daarna het broodje open.
  • Beleg de pita met een slablad, dan het shoarma, de komkommerschijfjes, de gekaramelliseerde rode ui en maak af met de knoflooksaus er bovenop.

Nutrition

Calories: 891kcal | Carbohydrates: 268g | Protein: 32g | Fat: 17g | Sugar: 9g