Klop de aquafaba in een keukenmachine met een snuf zout tot stijve pieken. Dit duurt ongeveer 10 minuten.
Voeg dan de 50 gram basterdsuiker lepeltje voor lepeltje toe. Stop met mixen zodra alle suiker is opgelost.
Smelt ondertussen de margarine in een steelpannetje. Laat afkoelen.
Pureer in de hoge beker van een staafmixer de banaan met de olie tot een papje.
Meng de resterende suiker met de boter. Klop met een garde goed door.
Voeg het banaan-oliepapje en de vanille toe aan het botersuikermengsel en vervolgens in porties ook de melk. Neem de tijd om er een samenhangend mengsel van te kloppen.
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
Spatel de aquafaba door het botermengsel. Probeer het zo luchtig mogelijk te houden: roer dus niet te stevig.
Zeef de bloem en maïzena boven het beslag. Spatel niet te lang, maar tot alles net goed vermengd is. Verdeel het beslag over 2 kommen.
Zeef kaneel, kardemom, kruidnagel, nootmuskaat, piment, anijs in 1 van de 2 kommen en spatel door. Dit wordt de donkere laag.