Ga terug
Speculoos amandelletter
Afdrukken

Speculoos amandelletter

Ingrediënten

  • 1 pak vegan amandelspijs (Dr. Oetker)
  • rasp van 1 citroen
  • 0,5 theelepel koek en speculaaskruiden
  • 1 eetlepel speculoos
  • 1 rol vers vegan bladerdeeg
  • beetje plantaardige melk
  • paar amandelen als garnering

Instructies

  • Verwarm oven voor op 200 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier
  • Kneed de spijs los en doe de citroenrasp, koek en speculaas kruiden er doorheen.
  • Rol het bladerdeeg uit.
  • Kneed van de spijs een rol die net iets korter is dan de lengte van het bladerdeeg, leg de spijs op het bladerdeeg. Op de zijde die leeg is, smeer je met een mes een dunne laag speculoos in de lengte van ongeveer 3 a 4 cm, vouw zo strak mogelijk het bladerdeeg om de spijs heen, de randen van het deeg moeten elkaar overlappen Het is ook belangrijk dat je zoveel mogelijk lucht eruit krijgt. Smeer de randen in met we klein beetje plantaardige melk en druk de randen goed aan met een vork. Vouw de korte kanten goed dicht. Druk een paar amandelen in de bovenkant van de rol.
  • Leg de rol met de naad naar beneden op de bakplaat. Je kunt nu een letter S vormen of laat recht. Bestrijk de bovenkant van de rol met de plantaardige melk. Sprenkel een klein beetje water rondom de staaf op het bakpapier.
  • Bak de banketstaaf in het midden van de oven in 25 minuten gaar Je kunt het 10 minuten voor het einde nog een keer met melk bestrijken voor meer glans
  • Haal uit de oven als hij goudbruin is en laat een beetje afkoelen voor je hem serveert