Speculoos amandelletter voor sinterklaas

Speculoos amandelletter

Speculoos amandelletter: Voordat ik vegan was, at ik dit zo vaak een banketletter. En het vegan maken blijkt helemaal niet zo moeilijk. En het leuke is dat ik nu mijn eigen tintje eraan kan geven. Een amandelletter met speculoos, lijkt mij super lekker. Gelukkig heb ik nu genoeg zelfvertrouwen om dit te durven. Het is misschien een beetje een gek recept, maar echt zoooo lekker.

Speculoos amandelletter

Smaaktest van de Speculoos amandelletter

Allereerst valt me het randje speculoos op in de letter. Het water loopt in mijn mond. Ik heb de hoop dat het geweldig gaat smaken, dat verwacht en hoop ik. In deze bare tijden heb ik zin in wat lekkers. Wat zoets, maar ook wat hartigs. En deze combinatie van deze letter lijkt mij lekker, en ik denk dat alle smaken elkaar omhoog helpen in dit recept.

De citroen geeft een heerlijk fris citrus vleugje, de amandelen erop een extra bite. De speculoos,geeft er een beetje een koeksmaak aan. Het geeft een vrolijke, gezellig, warme, vriendelijke noot. De speculoos erin maakt het echt af, je proeft het zeker, maar het is precies goed zo. De smaak is nu niet opdringerig, eerder schuchter en voorzichtig. Heerlijk deze speculoos amandelletter

Speculoos amandelletter
Afdrukken

Speculoos amandelletter

Ingrediënten

  • 1 pak vegan amandelspijs (Dr. Oetker)
  • rasp van 1 citroen
  • 0,5 theelepel koek en speculaaskruiden
  • 1 eetlepel speculoos
  • 1 rol vers vegan bladerdeeg
  • beetje plantaardige melk
  • paar amandelen als garnering

Instructies

  • Verwarm oven voor op 200 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier
  • Kneed de spijs los en doe de citroenrasp, koek en speculaas kruiden er doorheen.
  • Rol het bladerdeeg uit.
  • Kneed van de spijs een rol die net iets korter is dan de lengte van het bladerdeeg, leg de spijs op het bladerdeeg. Op de zijde die leeg is, smeer je met een mes een dunne laag speculoos in de lengte van ongeveer 3 a 4 cm, vouw zo strak mogelijk het bladerdeeg om de spijs heen, de randen van het deeg moeten elkaar overlappen Het is ook belangrijk dat je zoveel mogelijk lucht eruit krijgt. Smeer de randen in met we klein beetje plantaardige melk en druk de randen goed aan met een vork. Vouw de korte kanten goed dicht. Druk een paar amandelen in de bovenkant van de rol.
  • Leg de rol met de naad naar beneden op de bakplaat. Je kunt nu een letter S vormen of laat recht. Bestrijk de bovenkant van de rol met de plantaardige melk. Sprenkel een klein beetje water rondom de staaf op het bakpapier.
  • Bak de banketstaaf in het midden van de oven in 25 minuten gaar Je kunt het 10 minuten voor het einde nog een keer met melk bestrijken voor meer glans
  • Haal uit de oven als hij goudbruin is en laat een beetje afkoelen voor je hem serveert

Heerlijk avondje is gekomen … avondje van sinterklaas. Bij sinterklaasavond hoort iets lekkers. De gewone banketletter is super lekker en hoort traditioneel ook bij sinterklaas. Maar deze speculoos amandelletter is goed en lekker alternatief. Op onze site kun je nog veel meer sinterklaas lekkers vinden. In ons Vegan Sinterklaas e-book vind je heerlijke tips.

Speculoos amandelletter voor sinterklaas