Ga terug
vegan bladerdeeg hapjes - vegan bladerdeeg stengels recept - vegan bladerdeeg recepten
Afdrukken

Vegan Bladerdeegstengels met paprika

Ingrediënten

  • 2 rollen Tante Fanny Vers Bladerdeeg 270 g
  • 120 gram tomatensaus
  • 2 scherpe chilipepers, fijngesneden
  • 120 gram tomatenpuree
  • 2 gele paprika’s, fijn gesneden
  • zout en peper gemalen
  • snufje gerookte paprikapoeder
  • sesamzaadjes om te bestrooien

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200° C boven-/onderwarmte en haal het deeg 10 min. voor gebruik uit de koelkast.
  • Meng de tomatensaus en tomatenpuree, voeg de chilipeper en paprika toe en breng op smaak met zout, peper en paprikapoeder.
  • Rol het eerste deeg uit met het opgerolde bakpapier en verdeel hierover de tomatensaus. Rol het tweede deeg uit en plaats het op het eerste deeg.
  • Snijd in de breedte brede stroken van ongeveer 2 cm zodat 20 stengels worden gevormd. Draai deze in elkaar, bestrijk de stengels met water en besprenkel met sesamzaadjes.
  • Bak de stengels op 200° C onder-/bovenwarmte in het midden van de oven ongeveer 20 min. tot ze goudbruin zijn.