Ga terug
–+ servings
vegan cheescake met bramen en bessen
Afdrukken

vegan cheescake met bramen en bessen

Gang Tussendoortje
Porties 6 punten

Equipment

  • Springvorm 18 cm doorsnede
  • bakpapier
  • citruspers

Ingrediënten

  • 150 gram amandelmeel
  • 100 gram havermout
  • 120 ml ahornsiroop
  • snufje zout
  • 60 gram kokosolie
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 2 theelepels vanille-extract
  • 450 gram plantaardige kokosyoghurt of kwark
  • 30 gram maizena
  • 300 gram bramen
  • 100 gram blauwe bessen
  • 0,5 sap van een citroen

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 170 graden
  • Meng in een grote kom het amandelmeel met de havermout, 75 milliliter ahornsiroop, een snuf (zee)zout, kokosolie, het bakpoeder en 1 theelepel vanille-extract. Meng het tot een kruimelig deeg.
  • Verdeel twee derde van het deeg over de bodem van de springvorm. Druk het goed aan met de achterkant van een lepel. Prik met een vork gaatjes in de bodem en bak hem 10 minuten in de oven.
  • Meng in een kom de kokosyoghurt of de kwark samen met het sap van een halve citroen, 30 milliliter ahornsiroop en 20 gram maizena. Het mengsel wordt vanzelf wat dikker.
  • Doe 200 gram bramen en 50 gram blauwe bessen in een pannetje. Meng met de overige ahornsiroop en 10 gram maizena. Verwarm en pureer met een vork tot een puree(tje), Voeg eventueel 2 eetlepels water toe.
  • Verdeel de kwark over de taartbodem. Giet hier het bessenmengsel overheen. Kruimel de rest van het deeg eroverheen. Bak 45 minuten midden in de oven.
  • Laat de taart 4 uur opstijven in de koelkast voor je hem aansnijdt. Garneer met het overige fruit.