Verwarm de oven voor op 170 graden
Meng in een grote kom het amandelmeel met de havermout, 75 milliliter ahornsiroop, een snuf (zee)zout, kokosolie, het bakpoeder en 1 theelepel vanille-extract. Meng het tot een kruimelig deeg.
Verdeel twee derde van het deeg over de bodem van de springvorm. Druk het goed aan met de achterkant van een lepel. Prik met een vork gaatjes in de bodem en bak hem 10 minuten in de oven.
Meng in een kom de kokosyoghurt of de kwark samen met het sap van een halve citroen, 30 milliliter ahornsiroop en 20 gram maizena. Het mengsel wordt vanzelf wat dikker.
Doe 200 gram bramen en 50 gram blauwe bessen in een pannetje. Meng met de overige ahornsiroop en 10 gram maizena. Verwarm en pureer met een vork tot een puree(tje), Voeg eventueel 2 eetlepels water toe.
Verdeel de kwark over de taartbodem. Giet hier het bessenmengsel overheen. Kruimel de rest van het deeg eroverheen. Bak 45 minuten midden in de oven.
Laat de taart 4 uur opstijven in de koelkast voor je hem aansnijdt. Garneer met het overige fruit.