Vegan cheesecake met bramen en bessen

vegan cheescake met bramen en bessen

Vegan cheesecake met bramen en bessen: Zelf ben ik zo blij met dit heerlijke recept! En ik ben niet de enige die blij is met dit recept, mijn gasten ook. En wij hopen dat jullie ook helemaal blij gaan worden van deze heerlijke cheesecake.

Een vegan cheesecake het leek mij zo moeilijk om te maken. Daarom schoof ik het steeds weer voor mij uit. Echter heb ik dit recept nu een aantal keer gemaakt en het is helemaal niet zo ingewikkeld om te maken. Geen enkele rede meer voor jou dus om nog langer te wachten om deze heerlijke Vegan cheesecake met bramen en bessen te maken.

Deze vegan cheesecake kan altijd wel

Dit recept is niet zo moeilijk om te maken en geschikt voor iedere gelegenheid. Er is altijd wel iets te vieren of om lekker te genieten … Een verjaardag, als je bezoek krijg, als dessert na een gezellig en lekker diner of als nagerecht na een barbecue bijvoorbeeld.

De veganbijbel

Deze super lekkere vegan cheesecake met bramen en bessen komt uit het vegan kookboek de veganbijbel. Dit is een vegan kookboek met meer dan 200 overheerlijke plantaardige recepten. Hij is geschreven door de Green Happiness.

Naast dit recept mogen we nog twee andere lekkere recepten uit dit vegan kookboek met jullie delen.

Handig om te weten over de veganbijbel:

vegan cheescake met bramen en bessen
Afdrukken

vegan cheescake met bramen en bessen

Gang Tussendoortje
Porties 6 punten

Equipment

  • Springvorm 18 cm doorsnede
  • bakpapier
  • citruspers

Ingrediënten

  • 150 gram amandelmeel
  • 100 gram havermout
  • 120 ml ahornsiroop
  • snufje zout
  • 60 gram kokosolie
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 2 theelepels vanille-extract
  • 450 gram plantaardige kokosyoghurt of kwark
  • 30 gram maizena
  • 300 gram bramen
  • 100 gram blauwe bessen
  • 0,5 sap van een citroen

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 170 graden
  • Meng in een grote kom het amandelmeel met de havermout, 75 milliliter ahornsiroop, een snuf (zee)zout, kokosolie, het bakpoeder en 1 theelepel vanille-extract. Meng het tot een kruimelig deeg.
  • Verdeel twee derde van het deeg over de bodem van de springvorm. Druk het goed aan met de achterkant van een lepel. Prik met een vork gaatjes in de bodem en bak hem 10 minuten in de oven.
  • Meng in een kom de kokosyoghurt of de kwark samen met het sap van een halve citroen, 30 milliliter ahornsiroop en 20 gram maizena. Het mengsel wordt vanzelf wat dikker.
  • Doe 200 gram bramen en 50 gram blauwe bessen in een pannetje. Meng met de overige ahornsiroop en 10 gram maizena. Verwarm en pureer met een vork tot een puree(tje), Voeg eventueel 2 eetlepels water toe.
  • Verdeel de kwark over de taartbodem. Giet hier het bessenmengsel overheen. Kruimel de rest van het deeg eroverheen. Bak 45 minuten midden in de oven.
  • Laat de taart 4 uur opstijven in de koelkast voor je hem aansnijdt. Garneer met het overige fruit.

Dit is ook leuk om te lezen: