Vegan cherry cheesecake

Vegan cherry cheesecake een makkelijk recept.

Vegan cherry cheesecake: Een cheesecake die vegan is? Ja je leest het goed. Dit recept is niet moeilijk om te maken, je moet alleen wel even geduld hebben voor je hem kunt eten. Na het bakken moet hij goed afkoelen voor je hem kunt eten.

Vegan cherry cheesecake

Welk feestje je ook te vieren hebt, deze vegan cheesecake kant altijd. Bij een verjaardag, een borrel, kerst of sinterklaas bijvoorbeeld. Of wat dacht je ervan om dit als dessert te serveren na een etentje of na de vegan barbecue?!

Vegan cherry cheesecake moeilijk om te maken?

Een vegan cheesecake lijkt heel erg moeilijk om te maken. Echter hoef je geen ervaren taartenbakker te zijn om deze heerlijke vegan taart te bakken.

Handig om te weten voordat je aan dit recept begint

De kokosmelk moet minimaal 1 nacht in de koelkast staan en de cashewnoten moeten eerst 30 minuten in een bakje water geweekt worden. En de taart moet bijna 5 uur afkoelen voor je hem kunt eten. Bak hem dus ruim van te voren.

Vegan cherry cheesecake een makkelijk recept.
Afdrukken

Vegan cherry cheesecake

Trefwoord Vegan cheesecake, Vegan cherry cheesecake,
Porties 8 taart puntjes

Equipment

  • springvorm 20 cm doorsnee

Ingrediënten

  • 70 gram plantaardige boter
  • 220 gram vegan koekjes naar keuze gemalen
  • 120 gram ongebrande cashewnoten moeten minimaal 30 minuten weken in water, voor gebruik.
  • 1 pakje vegan creamcheese (bijv. van West of Violife)
  • 400 ml kokosmelk (Alleen het harde. Zet de kokosmelk minimaal 1 nacht in de koelkast voor gebruik. )
  • 150 ml agave- of ahornsiroop
  • 1 citroen geraspte citroenschil en het sap van de citroen
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1 eetlepel arrowrootpoeder of maizena
  • Fruit, chocolade of koekjes naar keuze voor de vulling. Ik had nu kersen.

Instructies

  • Bekleed de bodem van een bakvorm (20 Ø) met bakpapier en vet de zijkanten in. Bekleed de buitenkant van de bakvorm met aluminiumfolie zodat deze waterdicht is (zie verderop in het recept).
  • Verwarm de oven voor op 165 graden.
  • Meng de koekjes met de gesmolten boter en druk dit goed aan op de bodem van de bakvorm.
  • Doe de cashewnoten, vegan creamcheese, kokoscrème (het harde gedeelte uit het blik van de kokosmelk), de agave- of ahornsiroop,, 1 tl vanille-extract, 1 el arrowrootpoeder of maizena, geraspte citroenschil en citroensap van 1 citroen, in een kom en mix met de blender tot een glad beslag.
  • Giet dit beslag in de bakvorm op de koekjes bodem en strijk het geheel glad. Voeg evt. nog ingrediënten toe zoals fruit, chocola en/of koekjes en strijk het dan weer glad.
  • Zet de bakvorm in een braadslede die gevuld is met een laagje water en zet deze in het midden van de oven. Vandaar het aluminiumfolie aan de buitenkant.
  • Bak de cheesecake 50 min. Zet de oven uit en laat nog 10 min. in de oven staan. Haal eruit en laat 30 min. op kamertemperatuur afkoelen. Zet de cheesecake min. 4 uur in de koelkast voordat je hem aansnijdt.

Dit recept is van een lezeres en we zijn super blij dat we deze lekkere Vegan cherry cheesecake met jullie mogen delen. Dit recept is van Marit van Galen. Ze heeft een heel leuk Instagram account: Homebaked vegan goodies.

Dit is ook leuk om te lezen: