Vegan wentelteefjes zo maak je ze

de leekerste vegan wentelteefjes

Vegan wentelteefjes: De eerste keer dat ik wentelteefjes kreeg weet ik nog als de dag van gisteren. Ik logeerde bij mijn oom en tante, ze vroegen mij of ik zin had in wentelteefjes, wentel wattes? Hier had ik nog nooit eerder van gehoord. Ze maakten er een paar voor mij klaar en wat vond ik ze lekker!

Wat zijn vegan wentelteefjes eigenlijk?

Een wentelteefje ook wel verloren brood genoemd. Het is een zoet broodgerecht. Wentelteefjes zijn een Oudhollands lekkernij. En worden vaak gegeten als ontbijt of lunch. Er zijn super veel recepten voor het maken van wentelteefjes. Helaas zijn de meeste niet veganistisch. Je kunt de vegan wentelteefjes bijvoorbeeld eten met fruit, plantaardige yoghurt met vers fruit, met plantaardige kaas of spek bijvoorbeeld.

Oud brood voor de lekker vegan wentelteefjes

Wentelteefjes worden het lekkerst met oud brood. Lekker duurzaam ook , zo hoef je geen brood meer weg te gooien. Vroeger werden de wentelteefjes vooral gegeten door de minder bedeelden. Zo hoefden ze het oude brood niet weg te gooien. Vandaag de dag eten we het graag als ontbijt en niet alleen kinderen zijn er dol op.

Speculaas kruiden

In eigenlijk alle recepten voor wentelteefjes wordt kaneel gebruikt. Wij vervangen de kaneel soms voor speculaas kruiden. Dat geeft een hele andere smaak. Durf ook dingen uit te proberen, dat maakt koken en baken ook zo leuk.

Ons recept voor de lekkerste vegan wentelteefjes

Zet de poedersuiker, jam, vers fruit en de stroop maar vast klaar op tafel. De wentelteefjes zijn in een handomdraai klaar.

de leekerste vegan wentelteefjes
Afdrukken

Vegan wentelteefjes

Gang Ontbijt
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 10 minuten
Porties 4 stuks
Auteur Yvonne

Ingrediënten

  • 200 ml plantaardige melk
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 zakje vanille suiker
  • snufjes kaneel
  • 4 bruine boterhamme oud brood

Instructies

  • Meng in een diep bord de plantaardige melk, suiker, kaneel en de vanille suiker door elkaar. Meng het met een garde tot een glad geheel.
  • Leg de sneetjes brood een voor een in het mengsel en laat aan beide kanten ongeveer 5 seconde liggen.
  • Leg de sneetjes brood in de pan (koekenpan of hapjespan). Afhankelijk van hoe groot de broodjes zijn kunnen er 1 of 2 broodjes tegelijkertijd in de pan. Bak ze goud bruin in de pan en draai ze dan om.

Dit is ook leuk om te lezen: