Edelstenen reinigen zo doe je dat

edelstenen reinigen hoe doe je dat?

Het reinigen van edelstenen kan op verschillende manieren. En hier komt weer mijn mantra, volg je intuïtie bij het reinigen. Er zijn heel veel manieren van reinigen en in dit artikel ga ik je een paar vertellen.

Waarom edelstenen reinigen?

Edelstenen leggen vaak lange afstanden af, van bron tot verkoper, voordat een aankoop wordt gedaan. Elke overgang stelt de steen bloot aan energieën die mogelijk niet goed zijn uitgelijnd met jou. Wanneer je een edelsteen gebruikt om jou te ondersteunen kan dit storing geven. Ondersteunen kan op verschillende manieren bijvoorbeeld bij mediteren of je doet er een energetische healing mee. Als je edelsteen dan niet goed gereinigd is, kan dit storing geven. Je kunt dan bijvoorbeeld negatieve energie krijgen. Ook als je hem al een tijdje gebruikt is het aan te raden om de steen weer te reinigen. De steen absorbeert alle negatieve energie en kan het dan weer loslaten.

Om je edelstenen een optimale werking te geven is minstens één keer per maand reiningen aan te raden.

Door de steen te reinigen kunnen de positieve energieën zich opgeladen. En de negatieve energieën worden verwijderd, door de reiniging.

Wanneer reinig je een edelsteen?

  • Wanneer je een nieuwe edelsteen koopt of als cadeau krijgt.
  • Nadat andere mensen de edelstenen hebben aangeraakt.
  • De edelstenen langere tijd niet gebruikt hebt.
  • Als je ze wil gebruiken, bijvoorbeeld voor een voor een meditatie.
  • Nadat je ze hebt gebruikt bij een energetische healing of andere healing, bij jezelf of iemand anders.
  • Als je naar een nieuwe huis verhuisd.

Er zijn verschillende manieren om een edelsteen te reinigen en op te laden. Wij delen de meest voorkomende manieren hieronder met je.

Edelstenen reinigen met water

Het reinigen met water is een hele populaire manier van het reinigen van edelstenen.Hierbij moet je wel goed oppassen, want niet alle stenen kunnen tegen water. Sommige edelstenen kunnen gaan roesten en er zijn ook stenen die broos en zacht zijn. Seleniet is zo’n broze zachte steen. Bij deze edelstenen kun je een ander reinigingsritueel gebruiken. Het reinigen met water wordt vaak gebruikt omdat deze methode vaak omdat water geassocieerd wordt met het schoonwassen. Het beste water om een reinigingsritueel te doen is natuurlijk stromend water. Dat kan een beek zijn of zeewater.

Rookreining om edelstenen te reinigen

Bij rook reinigen kan je dan een palo santo of een salie gebruiken. Natuurlijk kun je ook een andere wierook van je wens gebruiken. Bij dit ritueel houdt je de steen in het rook voor heel even. Vergeet niet bij dit ritueel ook een intentie te hebben. Je kan hierbij ook je intentie blijven herhalen. Een intentie die goed bij het reinigen van stenen past is “ik reinig mijn kristal van alle energie die hem niet toe doet” En dan blijf je deze intentie herhalen wanneer je bezig bent met het reinigen. Je kunt het in jezelf zeggen of juist hard op zeggen.

Met vuur:

Naast rookreiniging kun je ook kiezen voor een vuurreiniging van je edelstenen. Pak de steen in een tang (let er wel op dat de tang niet van metaal is, die warm wordt). En haal hem een paar keer door het vuur (vlam).

Edelstenen reinigen met de maanreiniging

Het reinigen met de maan gebeurd ook heel vaak. En ik vind het best bijzonder hoe iedereen hun stenen mee naar buiten willen nemen of op de vensterbank plaats. Ook bij de maanreiniging is het belangrijk om je intuïtie te volgen. Ik ga je nu een eerlijke verhaal vertellen Ik deed ook een tijdje mee met alles op de vensterbank plaatsen om te laten reinigen door de maan. Maar diep down voelde het toch raar bij mij. Tot ik op een dag het zelf kon zien dat de maan heel krachtig is. Want bij elke volle maan had ik last van de maan. En ik zelf was niet bij de vensterbank. Ik zie het zo, de maan is zo krachtig. Dat het ook elders in je huis kan reinigen. De maan heeft invloed op jezelf en edelstenen. Door dit inzicht weet ik je hoeft niet te sjouwen met die ene zware steen.

Met de zon

Naast de maan kun je de stenen ook in de zon leggen. Let er wel op dat stenen kunnen verkleuren en sommige stenen houden niet zo van de zon. Je kunt de stenen een dagje in de zon leggen op een doek of ik een bakje. Op deze manier reinigen de stenen en laden ze weer op met positieve energie.

reinigen met geluid

Je kunt geluidsgolven en hun trillingen gebruiken om je edelstenen te reinigen. Dit kan worden bereikt met behulp van gezangen, klankschalen, trommel, een stemvork of zelfs een mooie bel. Deze methode is ideaal voor verzamelaars die een grote hoeveelheid kristallen hebben die niet gemakkelijk kunnen worden geïnventariseerd of verplaatst.

Dit is ook leuk om te lezen:

Vond je deze blog leuk? Deel ‘m met je vrienden! Niets meer missen? Volg ons dan op Facebook