Seleniet (satijnspaat)

selaniet een super mooie edelsteen met een special werking

Seleniet is een zeer populair kristal en kan puur wit, oranje, bruin of groen van kleur zijn. Wist je dat ze de seleniet met een verkeerde naam aanduidt? Wat wij altijd seleniet noemen is eigenlijk de satijnspaat. Beide kristallen zijn van gips, alleen is dit niet het gips wat wij kennen (denk aan de beeldjes). Ze kristalliseren. Aangezien het gipskristal is, is het aan te raden om ze niet te veel met water in aanraking te laten komen. Het kan oplossen.

Seleniet is de bekendste van de twee namen, maar selenietkristallen zijn eigenlijk veel zeldzamer dan satijnspaat. De seleniet wordt gevormd in grote platte, transparante kristallen. Ze hebben zeer dunne vellen en kunnen uit elkaar vallen

De satijnspaat die onder de naam seleniet bekend is, is het kristal dat de meeste mensen bekend mee is. Wordt overal bekend onder de naam seleniet. In dit artikel ga ik het hebben over de satijnspaat. Meestal vormt satijnspaat zich als witte, doorschijnende kristallen met strepen en een glasachtige glans. Het heeft een soort van kattenoog effect.

Werking van de Seleniet

Seleniet is een hele spirituele steen en werkt beschermend en inzichtgevend. Zo wordt de satijnspaat wordt geassocieerd met het kruinchakra, dat staat voor wijsheid en spiritualiteit. Zo wordt de kleurloze schoonheid en doorschijnendheid van satijnspaat wordt vaak toegeschreven aan zuiverheid en vrede. Satijnspaat schenk rust in het leven, brengt balans en zorgt voor een heldere geest. Satijnspaat is een kalme steen die diepe rust geeft en heel geschikt is voor meditatie. Het versterkt engelenbewustzijn en het is een sterke meditatie steen. Het is niet voor niets dat ze deze prachtige steen de engelen steen noemt.

 • Het is een ideale steen om mee te mediteren.
 • Je kunt de steen in een kamer plaatsen om een vredige atmosfeer te creëren.
 • Het is een goede steen om bij je te dragen als je spiritueel (bezig) bent. Het bevordert namelijk het contant met de engelen en gidsen.

Chakra

 • Kruinchakra

Hoe reinigt je de Seleniet?

Satijnspaat kan niet met water gereinigd worden, want dan lost de steen op. Maar door zijn krachtige energie kan deze steen zichzelf reinigen, en het wordt ook gebruikt om andere stenen ermee te reinigen. Maar toch is het goed om deze steen te reinigen en dan kan je gebruik maken van wierook.

Vindplaats Seleniet

Seleniet wordt o.a. gevonden in:

 • Verenigde Staten
 • Duitsland
 • Argentinië
 • Mexico
 • En natuurlijk zijn er nog meer plekken

Wist je dat …

Dit zijn leuke weetje over selaniet:

 • Het net als gips ontstaat door het indampen van water. Door het kalk wat in het water zit oplost en als fijnkorrelig gesteente wordt afgezet.
 • Vroeger werd het veel gevonden in het Zwarte Woud (Duitsland).
 • Dat het heel groot kan worden? Zo is in een grot (Ceuva de los Cristales) in Mexico een exemplaar gevonden van maar liefst 10 meter lang en 4 meter doorsnee. Het gewicht was over de 50 ton.

Wil je meer weten over edelstenen of ze kopen (Je kunt je wensen aangeven) Kijk dan zeker even op de website van Beau Accessoires.

Dit is ook leuk om te lezen: