Pokémon kaarten

pokemon kaarten hoe bepaal je de waarde

Pokémon kaarten zijn alweer 25 jaar een begrip in Nederland. Ik weet nog hoe ze Nederland veroverde. Het broertje van mijn ex was toen een jaar of 5 en was er helemaal gek van, mijn nichtjes en buurkinderen ook. Ze wisten in no time alle moeilijke namen uit hun hoofd. Mijn kids zijn ook al jaren helemaal gek van Pokémon en hebben de nodige Pokémon kaarten verzamelingen. Er komt ongeveer 6x per jaar een nieuwe serie van de Pokémon kaarten.

Pokémon kaarten

Er zijn door de jaren heen al heel veel Pokémon kaarten series geweest. Er komen ongeveer 6 series per jaar uit. Mijn kinderen sparen de kaarten in speciale verzamelalbums en de echt goede gaan in speciale hoesjes. Eerst in een zachte en dan in een harde. Zo kan de kaart niet beschadigd worden.

Waarde van de kaarten

Pokémon kaarten hebben een bepaalde waarde, dit noem je de rating waarde. Om te weten wat je rating waarde is, moet de kaart laten graden. De grade waarde ligt tussen de 1 en de 10. Waarbij 10 de beste is. Waar wordt bij het graden onder andere naar gekeken?

  • Krasvrij: Hoe minder krassen de kaart heeft, hoe hoger de raiting waarde. Tijdens een grade neemt een bedrijf de kaart letterlijk onder de loep en microscoop. Zo worden zelfs de kleinste beschadigingen gezien.
  • Kreukel vrije hoeken: Als de hoeken van de kaart beschadigd zijn, is de kaart ook meteen veel minder waard. En de kaarten zijn erg gevoelig bij de hoeken. Je kent ze het beste als het een goede is, meteen in een soft hoesje doen en dan in een hardhoesje speciaal voor de kaarten.
  • Vetvrij: Ook vinger afdrukken kunnen de kaart beschadigen. Pak de kaarten zo min mogelijk vast.
  • Verkleuren: Milan heeft laatst in een speciale Pokémon winkel een hele duren kaart uit een pakje gekregen. Deze werd meteen goed verpakt in een zachter na harde hoes. Die man vertelde dat we deze kaart echt twee jaar weg moesten leggen, op een donkere plek om verkleuring te voorkomen.

De Pokémon kaart hoesjes

Om je Pokémon kaarten goed te beschermen kun je ze het beste in speciale hoesjes (Sleeves) doen. Eerst in een zachte. Alleen de zachte is iet voldoende, de kart kan nog steeds buigen. Alleen een harde dan kan de kaart door de harde Sleeves beschadigen. Het beste is daarom eerst in de zachte en dan in de harde Sleeves.

Shop tips voor de Sleeves

Shop tips voor kaarten en Pokémon boxen

Dit is ook leuk om te lezen: