Verhuizen wat komt er allemaal bij kijken?

verhuizen wat komt er allemaal bij kijken?

Was het 4 jaar geleden mijn grootste wens om te verhuizen. Moet ik er nu niet meer aan denken. Samen met mijn ex en ons gezin waren we een huis aan het bouwen. Toen de bom tussen ons eindelijk definitief barste wilde ik nog steeds heel graag uit “ons” huis weg. Tot ik ging verbouwen en ons huis … mijn huis werd. Zelf ben ik best vaak verhuisd en weet wel wat er allemaal bij komt kijken.

Verhuizen in niet alleen leuk en spannend … het geeft ook de nodige stress. Alles in en uitpakken. Het huis verven, schoonmaken en misschien moet er nog wel veel verbouwd worden.

Wat ik zelf super leuk vind aan verhuizen

Al je rommel uitzoeken, eerst tijdens het inpakken en dan weer tijdens het uitpakken. Ja tijdens het uitpakken doe ik altijd weer veel weg. Je begint echt opnieuw. Alles is schoon en helemaal naar je wensen verbouwd. Nieuwe buren en buurt vind ik zelf ook altijd leuk, om nieuwe mensen te leren kennen.

Nadeel van verhuizen

Elk voordeel heeft ook zijn nadeel. Verhuizen heeft ook nadelen. Al je spullen in en uitpakken. Veel kosten, verhuizen kost altijd geld en er komen altijd dingen boven die je niet verwacht had. Je zit weken in de rommel. En het verhuizen van je meubels kan een zware klus zijn. Hier kun je ook een verhuisbedrijf voor inschakelen. Ben jij benieuwd wat de verhuisbedrijf kosten zijn?

Een goede voorbereiding

Bij een verhuizing komt heel veel kijken en de e meeste verhuizingen verlopen niet vlekkeloos. En nee, dat is niet erg of gek. Met een goede voorbereiding is het een stuk makkelijker. Maak een lijst van alles wat er moet gebeuren en begin hier op tijd mee. Schrijf op wat wanneer moet gebeuren en hoeveel tijd je er voor nodig denkt te hebben. Pak ook extra tijd voor als iets toch langer duurt dan je van te voren bedacht had.

Geef op tijd je adreswijziging door

Het is voor jezelf niet alleen heel erg belangrijk om je adreswijziging door te geven. Bij sommige instanties is het zelfs binnen 5 dagen verplicht. Daarnaast wil je ook niet dat de nieuwe bewoners nog allemaal post van jou ontvangen. Mijn ex is nu 3 jaar weg en ik krijg nog regelmatig post (reclame) voor hem.

Regel op tijd je verhuisdozen

Bedenk van te voren wat je wil qua dozen. Wil jij (fruit)dozen van de supermarkt of wil jij echte verhuisdozen? En dan heb je de keus, ga je die kopen of huren. Bedenk goed wat je in de dozen wil vervoeren. Voor veel dingen zijn fruitdozen prima. En het voordeel is niet allen dat ze gratis zijn. Ze zijn ook goed op te stapelen en te vervoeren in je auto. Wij pakten meestal iets in en namen dan als we gingen klussen al een aantal dozen mee. Label je dozen, wat zit erin en waar moet het heen. Zo heb je alles meteen op de juiste plek.

En bepaal ook van te voren wat jezelf doet en wat je uit handen wil gaan geven. En of je een verhuisbedrijf wil in huren. Hier vind je alle verhuisbedrijven in Nederland.

Dit is ook leuk om te lezen: